"Mingea este la Guvern", spune secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop!

"Mingea este la Guvern", spune secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop!
Liviu Marian Pop, secretar general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, este de parere ca deblocarea situatiei din Educatia botosaneana sta in puterea ministrului Daniel Funeriu si ca autoritatile locale au fost depasite de situatie in momentul in care s-a aprobat bugetul statului.

"Noi inca de la sfarsitul lunii decembrie, cand s-a facut proiectul de buget la Ministerul Educatiei, am facut o adresa scrisa si primului ministru si ministrului Educatiei, in care am spus clar ca fondul de salarii la nivelul tarii este diminuat cu 22% fata de 2010 si nu ajung bani de salarii in 2011, si o sa fie probleme pe sfarsit de an sau, in functie de evolutia situatiei din judete, chiar in timpul anului. Primul semnal l-am dat noi, atunci, ca federatie", a precizat la Botosani Liviu Marian Pop.



Secretarul general al FSLI spune ca din ianuarie, de cand s-au votat bugetele locale, se stia la nivelul administratiilor locale ca bugetul nu ajunge.

"Consiliul Local Botosani, cand a votat bugetul, stia ca nu ajung banii pe primul trimestru. Pe 25 februarie era deja ceva ce nu se mai putea face", a mai mentionat liderul de sindicat.



Liviu Marian Pop crede ca Guvernul este vinovat de situatia creata, pentru ca finantarea per elev s-a facut prin hotarare de Guvern, si obliga autoritatea locala, in functie de elev, sa isi faca bugetul. "Clar, mingea este la Guvern. Nu pot sa ii banuiesc pe cei din conducerea autoritatii locale de rea credinta", spune liderul FSLI.
 
"Domnul Funeriu are in pix 170 de milioane de lei. Trebuie facuta o adresa catre Guvern prin care sa spuna ca are nevoie de 10 milioane lei la nivelul judetului Botosani. Ei s-au rezumat la o chestiune falsa, la o dezinformare crasa, toti cand erau intrebati spuneau ca nu stiu ca sunt probleme cu salariile. Joi, ministrul Educatiei, dupa ce Botosaniul era de 4 zile in greva continua, a spus ca nu a stiut ca nu sunt bani de salarii. Pe legile date de catre ei colegii nostru din invatamant vor fi salariati, e problema noastra ca au dat ei legea? Minciuna pe care o practica unii reprezentanti ai Guvernului prin faptul ca spun ca nu au stiut de problema salariilor si acum au aflat ne-a obligat sa venim incoace sa afle si de la noi, pentru ca este aberant ca se vine la nivelul unei prefecturi sa se spuna ca se cunoaste situatia si ca este ca in judetul X", a conchis Liviu Marian Pop.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
23

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
62

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...