"Fetele de noapte" din centrele de plasament botosanene vor fi mutate in alte localitati!

Faptul ca unele fete din centrele de plasament botosanean practica prostitutia a fost confirmat de prim-procurorul judetului, a precizat astazi seful Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

 "Astazi am primit o confirmare telefonica de la domnul prim-procuror al judetului, Cristian Popovici, si mi-a spus, ca urmare a demersurilor dumnealor, ca exista indicii temeinice ca in unul dintre centrele din judetul nostru se practica prostitutia. Ceea ce vine si demonstreaza ca afirmatia si demersurile facute de mine, pentru a demasca acest fenomen, a fost un succes", a declarat Liviu Radasanu, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Totusi, problema reprezentantilor Directiei o constituie in continuare absenta fetelor din centre, in special pe perioada noptii, situatie in care nu se poate face decat o sesizare la politie.

"Aceiasi copii pleaca noaptea din centre. Noi am sesizat politia si celelalte organe abilitate, dar degeaba, din pacate, este un numar de copii problema. Aseara au lipsit patru fete din Centrul Prietenia, nu au venit deloc pe timpul noptii. Dimineata doua se intorc, doua nu. Isi continua vechile aptitudini", a spus Liviu Radasanu.

Se pare ca respectivele fete care obisnuiesc sa fuga pe timpul noptii obtineau invoirea in timpul zilei si nu se mai intorceau decat dupa cateva zile, iar motivatia adusa sefului de centru era ca au fost in vizita la o anumita ruda.

Pentru ca nu este vreo modalitate de a le stapani pe fete, in comisia pentru protectia copilului de joi, Liviu Radasanu a precizat faptul ca se va lua in discutie mutarea acestora intr-un centru dintr-o alta zona, cu mai putine ispite si cat mai indepartat de Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...