Bacalaureat dupa gratii!

Prima proba din sesiunea a doua a bacalaureatului a fost trecuta cu bine si de catre un absolvent, in varsta de 19 ani, care se afla inchis in Penitenciarul de Maxima Siguranta Botosani.

Potrivit profesorilor examinatori, tanarul, care a fost nevoit sa sustina examenul de maturitate in inchisoare, a obtinut nota 7,50.

"Astazi a inceput examenul oral la limba romana. Avem la centrul de examen A.T. Laurian 56 de candidati inscrisi la aceasta proba, dintre care unul sustine examenul in penitenciar. Au mers acolo vicepresedintele comisiei si doi profesori examinatori, urmand ca miercuri sa mearga alti doi profesori la limba engleza", a precizat Sorin Teodoru, presedintele comisiei de examen la Colegiul A.T. Laurian.

Tanarul de 19 ani nu numai ca a reusit sa treaca de aceasta prima proba de examen, dar a reusit sa ii si impresioneze pe cei doi profesori examinatori.

"Spre surprinderea noastra, acest absolvent, din seria 2009, care a sustinut prima proba de bacalaureat in penitenciar, este un copil interesant, cu un spirit foarte puternic de improvizatie, cu gandire foarte nuantata. Se observa ca este afectat de conditiile in care sustine examenul de bacalaureat, dar foarte constient si cu acel sentiment ca-si asuma ceea ce a facut. A fost prima proba, intrucat a pierdut sesiunea de vara. Nota de 7,50 a fost oarecum relevanta. A spus ca este galagie in camera si se teme sa nu aiba esecuri la celelalte probe, dar a spus ca se straduiste. Mi s-a parut traumatizat de conditiile in care a dat bacalaureatul", a declarat Cristina Zvanciuc, profesor examinator.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...