Puteri sporite pentru Zarug, in fruntea Comisariatului pentru Protectia Consumatorului!

Puteri sporite pentru Zarug, in fruntea Comisariatului pentru Protectia Consumatorului!

ALEXANDRU ZARUG

Fara sefi regionali! Alexandru Zarug, cel care a fost numit pe functia de comisar sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Botosani dupa ce, in luna iunie, a castigat concursul sustinut la Bucuresti, va beneficia de atributii sporite intrucat Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului Iasi va fi desfiintat.

Astfel, comisarii sefi judeteni vor prelua toate atributiile legale. De asemenea, conform noilor prevederi, comisarii de la Protectia Consumatorului vor putea pune sigilii pe firmele agentilor economici, daca acestia nu respecta legislatia protectiei consumatorului.

In urma cu cateva zile, in Monitorul Oficial a fost publicata hotararea privind organizarea si functionarea comisariatelor institutiei de control. Astfel, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului (CRPC) va fi desfiintat, urmand ca fiecare comisar sef judetean sa preia toate atributiile legale.

Conform noilor prevederi legale, in decurs de 60 de zile, urmeaza a fi data publicitatii noua organigrama.

Important este si faptul ca noua legislatie confera puteri sporite comisarilor. "Autoritatea are personal specializat pentru supraveghere si control, care poate lua masuri de sanctionare, de suspendare/sistare a activitatii, ca urmare a constatarii incalcarii legislatiei de protectie a consumatorului si a masurii stabilite prin procesele-verbale de constatare a contraventiei. In exercitarea atributiilor de serviciu, personalul imputernicit are dreptul sa aplice sigilii sau semne distinctive cu valoare de sigiliu", se arata in Hotararea 882/2010, publicata in Monitorul Oficial.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
111

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
40

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...

Iftime răspunde la acuzațiile de blat: „Ori suntem o națiune de proști, ori suntem duși de tot de acasă!”

astăzi, 14:37
432

Finanțatorul echipei FC Botoșani a răspuns acuzațiilor lansate de Nicu Grameni, crainicul meciurilor de acasă ale lui Dinamo. Grameni a sugerat că există îndoieli cu privire la corectitud...