Românii, pe ultimul loc din Europa la învăţat

Românii, pe ultimul loc din Europa la învăţat

   kudika

Rezultatele făcute publice de către fundaţia germană Bertelsmann nu indică faptul că danezii, care se află pe primul loc, ar fi mai inteligenţi decât românii, au atras atenţia realizatorii studiului.

România este codaşa Europei la învăţarea pe parcursul vieţii, indică studiul ELLI (European Lifelong Learning Indicators), dat publicităţii de fundaţia germană Bertelsmann. Locurile fruntaşe sunt ocupate de Danemarca şi Suedia, iar la mijlocul clasamentului se află Germania şi Franţa. Alături de România, pe locurile de la coadă se mai situează Ungaria, Grecia şi Bulgaria, scrie Cotidianul.ro.

Conform sursei citate, studiul ELLI a ţinut cont de un număr de 36 de indicatori, fiind împărţit în patru sub-categorii, corespunzătoare celor patru dimensioni ale învăţării definite de UNESCO: "învăţarea pentru a şti", acoperită de educaţia formală, "învăţarea pentru a face", reprezentată de perfecţionarea la locul de muncă, şi "învăţarea convieţuirii", legată de activităţile sociale desfăşurate în timpul liber şi, în final "învăţarea organizării propriei vieţi", care presupune acumularea de informaţii puse în slujba dezvoltării personale şi a unui stil mai bun de viaţă.

"Învăţatul nu se limitează la instituţiile educaţionale. Oamenii învaţă şi la locurile de muncă, în cadrul organizaţiilor politice, în interiorul familiilor şi în timpul activităţilor desfăşurate în timpul liber", a precizat Dr. Jorg Drager, membru al fundaţiei Bertelsmann.

Realizatorii studiului atrag însă atenţia că cifrele publicate nu indică faptul că danezii sunt mai inteligenţi decât românii, se arată în Cotidianul.ro. "ELLI măsoară exclusive măsura în care condiţiile de învăţare prezente într-o ţară facilitează bunăstarea economică şi socială", se precizează în studiu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Care este starea lui Florin Piersic, după operația cirurgicală suferită!

astăzi, 18:09
15

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...

Polițiștii din Botoșani au oprit un șofer care circula cu viteză, dar au înțeles imediat motivul. ”Bravo, Poliția Română!” (Video)

astăzi, 15:52
336

Fratele adolescent al botoșăneanului a suferit un accident grav în timp ce mânuia drujba în gospodărie. A fost urcat imediat în mașină pentru a ajunge cât mai repede...

”Pictorița” de la Poliția de Frontieră, din nou aproape de copiii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 15:32
78

În astfel de momente, politiștii de frontieră au venit din nou în ajutorul celor față de care soarta nu a fost deloc darnică.Poliţiştii de frontieră botoşăneni au răspuns &i...