PSD vrea sa testeze inteligenta oamenilor pe care ii sustine in consiliile de administratie ale spitalelor!

PSD vrea sa testeze inteligenta oamenilor pe care ii sustine in consiliile de administratie ale spitalelor!

GHEORGHE MARCU

Social-democratii sunt dispusi sa testeze inteligenta membrilor propusi in consiliile de administratie ale spitalelor, pentru a demonstra capacitatea oamenilor pe care PSD ii sustine pentru structurile de conducere ale unitatilor sanitare preluate de Consiliul Judetean. Asta dupa ce prefectul Cristian Roman a solicitat revocarea hotararii CJ aprobata in plenul sedintei de la sfarsitul lunii iulie, fapt ce a starnit indignarea social-democratilor.

"As vrea ca parlamentarii PDL si reprezentantii PDL, prefectul judetului Botosani, sa nu faca din zi noapte si din noapte zi. Au capacitatea sa fie oameni rationali, sa faca trimitere la ratiune, la bunul simt, ca fiecare sa luam atitudine fiindca ne scufundam intr-un haos din care nu o sa mai iesim vreodata", a spus vineri Gheorghe Marcu, presedintele organizatiei PSD Botosani.

Reamintim ca juristii si specialistii din Consiliul Judetean au refuzat viza de legalitate pe hotararea de numire a membrilor CA ale spitalelor, motivul invocat fiind ca aceste consilii de administratie trebuie numite din randul structurilor responsabile, cu asigurarea managementului de asistenta medicala privind spitalele publice, dupa cum sustine prefectul de Botosani.

"Prefectul spune ca este nelegala numirea membrilor din consiliile de administratie ale spitalelor. Eu spun ca e legal. Ii recomand domnului prefect sa citeasca mai bine Ordonanta 48. Noi am pus oameni capabili in aceste consilii de administratie, sa se faca trimitere, daca spun ca e nelegal, la pregatirea profesionala a oricarui membru numit de PSD in CA si atunci dam test de inteligenta cu un reprezentant al Prefecturii, ca sa se vada pregatirea fiecaruia", a spus Gheorghe Marcu.

Afirmatiile lui Marcu vin la o zi dupa ce presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac, a anuntat ca pe 12 august va convoca pentru a treia oara consilierii judeteni la o sedinta extraordinara pe aceasta tema. "Consilierii judeteni au trantit proiectul pe care eu l-am prezentat si si-au pus oameni de partid in aceste CA", a spus joi Mihai Tabuleac.

Printre persoanele numite de PSD-PNL in data de 29 iulie pentru a face parte din CA ale spitalelor se numara ing. Doina Dretcanu si ec. Dana Sorescu - pentru Spitalul Judetean Mavromati, ec. Viorica Andronache si dr. Gabriela Grigoras - pentru Spitalul de Copii Botosani, ec. Marius Budai si dr. Gina Puflea - pentru Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Botosani, ing. Calin Bosovici si ec. Cristina Panait - pentru Spitalul de Psihiatrie Botosani, ec. Viorica Grigore si Ady Petrusca - pentru Sanatoriul de Pneumoftiziologie Guranda, ec. Mircea Portariuc si Stelian Plesca - pentru Sanatoriul de Neuropsihiatrie Podriga.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
254

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
280

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1107

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...