O echipa de specialisti DGASPC a deschis o ancheta in familia in care trei fetite au ars de vii!

O echipa de specialisti DGASPC a deschis o ancheta in familia in care trei fetite au ars de vii!

 LIVIU RADASANU  

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a trimis vineri dimineata la Corlateni o echipa de specialisti formata din psiholog si asistent social, care va evalua situatia familiei in care trei fetite, cu varste intre 1 si 5 ani, au ars de vii intr-un incendiu izbucnit joi seara.

Tragedia s-a petrecut in seara zilei de 5 iunie. La ora 20.00, B. Felicia a plecat impreuna cu una dintre fete pe imasul din sat, pentru a aduce nutret la animale. Acasa au ramas patru fetite, cea mai mare avand 7 ani. Minora de 7 ani a aprins o lumanare pe care a asezat-o pe masa, de la care a izbucnit incendiul. Speriata, fata a fugit spre imas pentru a-si anunta mama. Pompierii si politistii sositi la fata locului au gasit pe pat trupurile carbonizate ale celor trei micute.  

"In functie de acea ancheta si de primele evaluari psihologice ale copilului care a scapat din incendiu vom vedea daca pentru cei doi copii se va impune o masura de instituire in regim de urgenta. Cu privire la decaderea din drepturile parintesti nu ne putem pronunta pana nu avem rezultatul anchetei facuta de specialisti", a declarat pentru Stiri Botosani Liviu Radasanu, director general DGASPC Botosani.

Liviu Radasanu a facut referiri si la gestul iresponsabil de care a dat dovada femeia din Corlateni, care si-a lasat trei copii mici in grija unei fetite de doar 7 ani.

"Ca om, mi se pare un gest iresponsabil al parintilor sa lasi un copil de 7 ani sa supravegheze alti trei copii mai mici. Daca copiii nu au unde locui, am inteles ca a ars in totalitate casa, pentru ei se va institui o masura de urgenta si diseara vor fi la noi in centru", a spus Liviu Radasanu. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
166

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
231

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
810

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...