PSD nu este de acord cu demisia lui Constantin Manolache!

PSD nu este de acord cu demisia lui Constantin Manolache!

GHEORGHE MARCU

Social-democratii botosaneni sunt surprinsi de gestul liberalilor din Consiliul Judetean de a se alia cu PDL in vederea inlocuirii din functia de vicepresedinte a lui Constantin Manolache. Mai mult, liderii PSD nu sunt de acord ca Manolache sa isi dea demisia de onoare, sperand ca pana luni PNL sa revina la sentimente mai bune.

"Ma adresez liderilor PNL, PDL, dar si cetatenilor Botosaniului. Consiliul Judetean este expresia Parlamentului Romaniei la nivel de judet. In urma alegerilor, ordinea a fost PDL, PSD, PNL. Structura de conducere la nivel de CJ trebuie sa reprezinte vointa cetatenilor. Noi am sustinut reprezentantul PNL la functia de vicepresedinte (Catalina Lupascu, n.r.), iar acum ne primim rasplata. Fac apel la liderul PNL Botosani ca acest sfarsit de saptamana sa fie un moment de ragaz si abia luni sa ia o decizie. Nu este corect la domnul Manolache sa isi depuna demisia, el a fost sustinut de o treime dintre votavti", a declarat senatorul Gheorghe Marcu.

Si deputatul Andrei Dolineaschi indeamna PNL la cumpatare, mai ales ca, spune parlamentarul, la nivel central se va institui in curand o alianta care in mod cert nu va situa PNL alaturi de PDL.

"La nivel central exista deja discutii cu privire la formarea unei aliante structurale care probabil va avea si o componenta locala. Ne dorim ca opozitia sa devina un nucleu politic care sa inlocuiasca actualul Guvern. Il sfatuiesc pe liderul PNL Botosani sa mai astepte pana la finalul discutiilor de la nivel central. Daca conducerea PNL doreste aceasta modificare in CJ, nu stiu cum vom reusi sa transpunem in plan local acea alianta structurala de care vorbeam", a specificat Andrei Dolineaschi.

Social-democratii pun ultimele evenimente pe seama intereselor PNL pe plan local, deputatul Costica Macaleti exprimandu-si parerea ca CJ functioneaza, in prezent, in forma cea mai echilibrata.

"Structura actuala a CJ este cea mai echilibrata. Presedintele Mihai Tabuleac reprezinta puterea, iar cei doi vicepresedinti opozitia, la fel ca in Parlament. Interesele locale ale PNL au dus la aceasta situatie. Si eu sper ca ultima noapte dinaintea zilei de luni le va oferi mai multa intelepciune", a conchis Costica Macaleti.

Reamintim ca, la inceputul acestei saptamani, PNL a decis sa sustina PDL in schimbarea din functie a vicepresedintelui CJ Constantin Manolache si inlocuirea acestuia cu Cristian Achitei (PDL), fiind elaborat in acest sens un proiect de hotarare semnat de consilierii PDL si PNL, care va fi supus votului in sedinta de luni.  Constantin Manolache a anuntat ca, imediat ce va vedea lista de semnaturi a colegilor sai, isi va inainta demisia de onoare.
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
360

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
329

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
319

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....