Învaţă să te epilezi cu zahăr, la tine acasă! - VIDEO

Învaţă să te epilezi cu zahăr, la tine acasă! - VIDEO

   unica

Renunţă la epilator, la lama de ras sau la ceară şi învaţă o tehnică orientală cu care să scapi de firele de păr nedorite: epilatul cu zahăr.

Este o tehnică arăbească, veche de sute de ani. Epilarea cu zahăr este 100% naturală, este mai puţin dureroasă decât celelalte variante disponibile, lasă pielea foarte catifelată, iar efectul durează mult mai mult.

Dacă vrei să încerci şi tu, iată de ce ai nevoie:

•3 ceşti cu zahăr alb
•Un sfert de ceaşcă cu suc proapăt de lămâie
•Un sfert de ceaşcă cu apă plată
•Pudră de talc
•Pensetă
•Loţiune pentru calmarea pielii

Într-o crăticioară de inox, amestecă zahărul, zeama de lămâie şi apa. Pune vasul la foc mic şi amestecă uşor. Mixul este gata atunci când devine aerat şi prinde o nuanţă de bronz-caramel.

Ia crăticioara de pe foc şi varsă conţinutul într-un recipient rezistent la temperaturi înalte. Lasă amestecul să se răcească până devine tare, dar maleabil.

Ia o bucăţică de pastă de zahăr şi, cu mişcări gentile, dar ferme, modeleaz-o precum faci cu coca de cozonac! Repetă mişcarea până ce pasta devine aurie şi călduţă.

Aplică o fâşie pe picior, în sensul creşterii firelor de păr, şi presează uşor cu degetele (în prealabil, nu uita să îţi răsfeţi pielea cu pudră de talc, astfel vei creşte aderenţa zahărului!).

Cu mişcări rapide şi ferme trage în sens invers, puţin câte puţin. Acoperă din nou zona şi procedează la fel. Un alt avantaj este acela că zahărul nu are acelaşi efect precum ceara şi nu irită dacă este aplicat de mai multe ori.

Dacă ţi se pare că au mai rămas fire rebele, ajută-te de o pensetă şi scapă rapid de ele!

Imediat după epilare spală-te cu apă călduţă şi aplică pe piele o loţiune calmantă şi hidratantă. Dacă preferi tot o variantă eco, răsfaţă-ţi pielea cu ceai de muşeţel şi pastă de aloe vera.

Sursa: unica.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
171

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
241

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
559

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...