PSD a facut un apel public la Ada Macovei. Inspectorul general spune ca problema invocata este deja rezolvata!

PSD a facut un apel public la Ada Macovei. Inspectorul general spune ca problema invocata este deja rezolvata!

GHEORGHE VAZDOAGA

ADA MACOVEI: "Ma amuza ca inclusiv domnul Vazdoaga face aprecieri la adresa sistemului de invatamant. Daca prin intermediul presei, deci alta cale nu a gasit pentru a se adresa unei institutii, ma voi adresa tot prin intermediul presei".

Situatia Scolii nr. 9 de la Tulbureni a ajuns in atentia secretarului general al PSD, Gheorghe Vazdoaga, care a spus vineri, in cadrul unei conferinte PSD, ca un grup de parinti l-au informat ca 24 de copii invata in clase simultane, clasa a II-a cu clasa a IV-a, cu un singur invatator. Solicitarea social-democratului a fost catre sefa invatamantului botosanean, Ada Macovei, pentru a mai infiinta un post de invatator la aceasta scoala, pentru a le asigura elevilor un invatamant de calitate.

"Fac un  apel la conducerea ISJ, la doamna inspector general Ada Macovei, pentru a rezolva problema de la Scoala nr.9 din Tulbureni, acolo unde invata simultan clasa a II-a si clasa a IV-a, cu un efectiv de 12 elevi fiecare. Dupa parerea mea procesul de invatamant are mult de suferit,  ca un  invatator sa predea la 24 de copii simultan, pe programe complet diferite, practic acolo procesul de invatamant este inexistent. Trebuie sa mai creeze o catedra la Scola nr.9 si am convingerea ca daca la ISJ sunt cu adevarat profesionisti vor da curs acestei solicitari, daca sunt numai oameni politici atunci probabil ca cei 24 de copii vor porni in viata cu un handicap greu de remontat ulterior", a spus Gheorghe Vazdoaga, secretarul general al PSD Botosani.

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani a declarat, pentru Stiri  Botosani, ca situatia a fost deja rezolvata in Consiliului de Administratie al ISJ, fiind aprobate doua clase sub efectiv independente. De asemenea, a mai fost creat un post de invatator, care isi va incepe activitatea cat de curand la Scoala nr.9.

"Ma amuza ca inclusiv domnul Vazdoaga face aprecieri la adresa sistemului de invatamant. Daca prin intermediul presei, alta cale nu a gasit pentru a se adresa unei institutii, ma voi adresa tot prin intermediul presei si il informez ca astazi, in cadrul Consiliului de Administratie al ISJ, s-a discutat aceasta problema, care s-a si rezolvat. Stiti foarte bine ca ISJ incearca sa asigure copiilor un invatamant de calitate si nu este cazul sa ne invete oameni din afara sistemului. Grupul de parinti trebuia sa se adreseze ISJ, dar noi din fericire avem si directori si cadre didactice care sa se intereseze de soarta copiilor si sa ne informeze de problemele existente. Au fost aprobate clase sub efectiv independente, fiind creat un alt post de invatator, care va incepe activitatea la Scoala nr.9 zilele urmatoare", a spus Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
380

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
232

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...