Prutul se apropie de cota de pericol

La ora 07.00, râul Prut măsura la intrarea în țară, la Oroftiana, 590 de cm, cu 120 cm peste cota de inundație, dar încă sub cota de pericol, stabilită la 650 de cm.

Față de ora precedentă, a crescut cu 3 cm. Tendința e de creștere.

De asemenea, la Rădăuți Prut, cota de atenție a fost depășită cu 41 cm, iar tendința este de creștere.

Ieri seară, meteorologii estimau că la staţia hidrometrică Oroftiana pe râul Prut se va înregistra un nivel maxim de 610 - 630 cm (cu 140 – 160 cm peste COTA DE IUNDAŢIE), iar la staţia hidrometrică Rădăuţi Prut pe râul Prut se va înregistra un nivel maxim de 420-430 cm (cu 10 - 20 cm peste COTA DE INUNDAŢIE).

Alerta de Cod Portocaliu este valabilă până astăzi la ora 18.00 și a venit ca urmare a propagӑrii viiturilor formate în bazinul superior al Prutului, amonte de intrarea în ţarӑ, în Ucraina, unde se înregistrează în continuare creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râul Prut – sector amonte Acumularea Stânca Costeşti, județul Botoșani.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...