Prutul a depășit cota de inundație la intrarea în țară. Tendinţa este de creştere

Prutul a depășit cota de inundație la intrarea în țară. Tendinţa este de creştere

ISU Botoșani a anunțat în această seară că potrivit informațiilor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, râul Prut, la intrarea în țară, a depășit cota de inundație cu 5 centimetri.

Toate persoanele care desfăşoară activităţi economice în Lunca Prutului, balastierele sau stânile, au fost anunţate să evacueze zona.

La ora 21.00, la Oroftiana, raul Prut măsură 475 cm. Tendinţa este de creştere.

La aceasta cotă, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate.

“Încă din cursul zilei de duminică, populaţia a fost avertizată să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului. Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi economice în Lunca Prutului (balastiere şi stâni) au fost anunţate să evacueze zona. Două echipaje ale  ISU Botoşani sunt în teren şi monitorizează situaţia”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, sublocotenent Dorina Lupu.

La ora 22.00, râul Prut măsură 500 cm, în creștere cu 30 cm față de ora 21.00. Totuși, cota de pericol este de 650 cm, mult mai mare față de cea înregistrată în prezent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
23

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
69

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
87

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...