Prutul a depășit cota de inundație la intrarea în țară. Tendinţa este de creştere

Prutul a depășit cota de inundație la intrarea în țară. Tendinţa este de creştere

ISU Botoșani a anunțat în această seară că potrivit informațiilor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani, râul Prut, la intrarea în țară, a depășit cota de inundație cu 5 centimetri.

Toate persoanele care desfăşoară activităţi economice în Lunca Prutului, balastierele sau stânile, au fost anunţate să evacueze zona.

La ora 21.00, la Oroftiana, raul Prut măsură 475 cm. Tendinţa este de creştere.

La aceasta cotă, nu există riscul ca gospodăriile populaţiei să fie afectate.

“Încă din cursul zilei de duminică, populaţia a fost avertizată să nu desfăşoare activităţi în zonele inundabile şi în lunca Prutului. Totodată, persoanele care desfăşoară activităţi economice în Lunca Prutului (balastiere şi stâni) au fost anunţate să evacueze zona. Două echipaje ale  ISU Botoşani sunt în teren şi monitorizează situaţia”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, sublocotenent Dorina Lupu.

La ora 22.00, râul Prut măsură 500 cm, în creștere cu 30 cm față de ora 21.00. Totuși, cota de pericol este de 650 cm, mult mai mare față de cea înregistrată în prezent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
781

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...