În detaliu, protestatarul aflat în a doua zi de grevă a foamei, a beneficiat până acum, prin soţia sa, de indemnizaţia de însoţitor pentru o persoană cu handicap, suma de bani fiind plătită prin intermediul Casei Judeţene de Pensii. Făcând o greşeală, a renunţat, însă, la aceasta, în urmă cu câteva zile, solicitând, în schimb, încadrarea în structura de personal a primăriei.
Nu pot să fac acum încadrarea, pentru că nu există un post vacant. Eu am un buget aprobat şi o organigramă aprobată. Nu-mi permite legea. Ceea ce-mi dă voie să fac, este să acord indemnizaţia pentru însoţitor, conform documentelor de la instanţă, dar fără carte de muncă. Sfătuiţi-vă cu soţia dumneavoastră şi mâine, faceţi o alegere., au fost cuvintele adresate protestatarului de către primarul Marcel Chelariu.
Edilul şef a atras atenţia că în situaţia de faţă este afectat şi bolnavul cu handicap, iar primăria poate lua în calcul o altă formulă de îngrijire a acestuia, inclusiv internarea temporară într-un centru specializat.
În acelaşi timp, Marius Budăi, directorul CJP, a explicat că grevistul are încă timp să reia plata indemnizaţiei prin intermediul casei de pensii, putând depune o cerere în acest sens până la sfârşitul lunii martie, altfel riscând să piardă drepturile aferente acestei luni. Dacă optează pentru plata indemnizaţiei prin primărie, Constantin Bajureanu va avea de câştigat, aceasta fiind în cuantum mai mare decât indemnizaţia plătită prin intermediul CJP.
În final, protestatarul a anunţat că va fi prezent mâine la primăria Suharău, şi că, în condiţiile în care va primi în continuare indemnizaţie, va renunţa la forma sa extremă de protest. Ulterior discuţiilor, acesta a părăsit locaţia în care făcea greva foamei de mai bine de 24 de ore.
Comunicat de presă Instituția Prefectului Botoșani