Sute de stejari plantați pe versantul de la Pacea

Sute de stejari plantați pe versantul de la Pacea
O amplă acțiune de plantare de copaci va avea loc joi, pe versantul de la Pacea. Acțiunea, denumită “Copacul cu nume de copil", a fost inițiată de Primăria Botoșani în parteneriat cu Direcția Silvică și Inspectoratul Școlar Județean.

500 de puieți de stejar vor fi plantați de elevi din școlile botoșănene, copacii urmând a fi puși pe o fâșie a versantului, pe o lățime de 10 metri, având în vederea că municipalitatea vrea să amenajeze în zonă un parc de aventură.

“Acțiunea are ca principal scop extinderea spațiilor verzi din municipiul Botoșani. Ne interesează ca valorile ecologice să fie însușite de noile generații și cred că pentru a păstra un oraș verde și curat trebuie să ne educăm copiii în acest sens și să sădim aceste valori de la vârste fragede. Am numit “Copacul cu nume de copil" pentru că vrem să îi legăm simbolic și sufletește de acești arbori pentru ca mai târziu când vor veni cu proprii copii și nepoți să spună cu mândrie că acel stejar poartă numele lor", a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

În urmă cu un an, Primăria a mai lansat un proiect pentru extinderea spațiilor verzi. Municipalitatea a oferit fiecărui cetățean câte un certificat, la naştere, majorat sau căsătorie. Cu acest certificat, botoşănenii puteau merge la Direcţia Silvică pentru a lua un copac pe care ulterior să îl planteze pe spațiul public din oraș. Puțini au fost însă cei care au ridicat acest certificat, dar  ulterior aceștia nu au mai mers să și planteze copacul.

“Este o perioadă mică de plantare, două-trei săptămâni în toamnă și cam aceeași perioadă în primăvară și nu prea a funcționat, am întrebat și pe cei de la Evidența Populației și puține persoane au solicitat acel certificat, și atunci am mers noi cu acest tip de acțiune, îi aducem pe cei tineri să plantăm copaci împreună", a mai spus primarul. 

 

Spune-ne opinia ta