Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO

Protest spontan la Sectia de Psihiatrie Botosani! FOTO, VIDEO
Cadrele medicale de la Psihiatrie, unitate devenita dupa comasare sectie a Spitalului Mavromati, protesteaza in aceste momente din cauza salariilor reduse!

Angajatii sunt extrem de nemultumiti de faptul ca, dupa comasare, au primit salariile reduse. S-au taiat sporuri, oamenii constantand acest lucru abia cand au primit fluturasii de salariu. De asemenea, protestatarii se tem ca, prin comasare, se urmareste desfiintarea sectiei de Psihiatrie.Cadrele medicale spun ca salariile au fost reduse cu cate 2-3 milioane lei vechi, medicul Vlad precizand chiar ca salariul sau este mai mic cu 8 milioane de lei.

"Din 3 martie suntem la Spitalul Judetean si lumea s-a revoltat, la noi sunt conditii mai grele de munca. Lumea asteapta un raspuns, ca nu stie nimeni ce s-a intamplat. La garzi de platea dublu, s-a scazut la 50%, e o scadere pe mai multe capitole, dar per total a afectat salariile. Nu stim de ce s-a intamplat acest lucru", spune medicul Nicolae Vlad.

Nimeni de la Spitalul Judetean nu da nicio explicatie, nimeni nu discuta cu ei, acuza angajatii: "Avem sefi noi de doua saptamani, dar nu i-am vazut niciodata. Eu am acum salariu de 6 milioane de lei, mai putin decat o confectionera", spune una dintre asistentele care protesteaza.

"Ne-au redus foarte mult salariile, mie mi-au luat 250 de lei din salariu. Toata lumea are salariile taiate, vom ajunge acasa fara nimic. Nu ne-a informat nimeni nimic, ne-am trezit cu mai putini bani pe fluturas fata de luna trecuta.Suntem la Spitalul Judetean de la 1 martie, iar noi acum am luat salariile pe februarie, cand nu eram la Spitalul Judetean", a precizat o alta asistenta.
"Vrem sa stim daca vom merge cu salariile acestea sau cu salariile noastre, pentru ca ni s-a promis ca odata cu comasarea vom fi preluati cu acelasi salariu, vom primi si 5% spor de urgenta pentru ca Spitalul Judetean a devenit spital de grad III, si atunci avem niste facilitati. Numai promisiuni am primit pana cum si dintr-o data ne-am trezit cu sporul de 75% redus cu 25%, ceea ce nu este normal. Este vorba de sporul nostru pentru personalul care lucreaza la paturi", a declarat Ana Amaritei, lider de sindicat.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul primar al municipiului Iași, Gheorghe Nichita, eliberat, marți, din Penitenciarul Botoșani

astăzi, 18:23
239

Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, care executa o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru fapte de corupţie, a fost pus în libertate, marţi, în baza unei se...

Criză de oxigen pentru pacienţii COVID-19 la Spitalul de Recuperare „Sfântul Gheorghe”

astăzi, 17:49
229

Directorul Spitalului de Recuperare ‘Sfântul Gheorghe’ din municipiul Botoşani, Gabriela Varzari, a acuzat existenţa unei crize acute pe piaţa de oxigen de uz medical de la noi di...

Două școli din județul Botoșani au rămas fără șoferi pentru microbuzele de elevi

astăzi, 16:01
819

Două unități de învățământ din județul Botoșani au rămas, temporar, fără șoferi pentru microbuzele școlare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Inspectorat...