Proiectul de MAJORARE a taxelor şi impozitelor, SCOS de pe site-ul Ministerului de Finanţe

Proiectul de MAJORARE a taxelor şi impozitelor, SCOS de pe site-ul Ministerului de Finanţe
Proiectul de lege privind majorarea taxelor şi impozitelor a fost scos, joi dimineaţă, de pe site-ul Ministerului de Finanţe. Proiectul fusese publicat marţi, 2 octombrie, şi prevedea creşterea taxelor şi impozitelor cu peste 16%, începând cu 1 ianuarie 2013.

Potrivit acestui proiect, impozitele, amenzile şi taxele locale vor creşte cu 16,05% de la începutul anului viitor, reprezentând rata inflaţiei cumulată pentru perioada 2010-2012, conform unui proiect de Hotărâre al Ministerul Finanţelor, fiind aşteptate venituri suplimentare anuale de 531 milioane lei în următorii trei ani, relateaza realitatea.net.

"În concordanţă cu prevederile Codului fiscal, se actualizează nivelurile impozitelor şi taxelor locale, precum şi amenzile aplicabile începând cu anul fiscal 2010, prin elaborarea unui nou proiect de hotărâre a Guvernului, începând cu anul fiscal 2013, cu rata inflaţiei pentru perioada de 3 ani de la ultima indexare, respectiv 16,05% pentru anii 2010-2012", se arată nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre.

Ministerul estimează că, prin indexarea la inflaţie a impozitelor şi taxelor locale, veniturile bugetelor locale vor creşte cu 531,62 milioane de lei în următorii trei ani.

În urma majorării, valoarea impozabilă a unei clădiri cu cadre din beton armat sau cu pereţi exteriori din cărămidă arsă va creşte de la 806 lei/mp la 935 lei/mp în cazul spaţiilor dotate cu instalaţii electrice şi de canalizare şi de la 478 lei/mp la 555 lei/mp în cazul clădirilor neracordate la astfel de utilităţi.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
381

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
521

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
638

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...