O reteta de sezon: Conopida pane

Ingrediente necesare pentru conopida pane:

-1 conopida
-3 oua
-3-4 linguri lapte
-faina
-pesmet
-sare
-piper
-usturoi
-ulei pentru prajit
 
Mod de preparare conopida pane:

 
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
 
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
 
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
 
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
 
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
 


Aceasta reteta este recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, Cod galben instabilitate atmosferică! Vezi localitățile vizate!

astăzi, 15:33

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o atenționare nowcasting de tip cod galben de ploi pentru o parte din județul Botoșani, astăzi, până la ora 16:30. Localitățile vizate s...

Expoziția de pictură și grafică „Dincolo de zări”, la Colecția de Artă din Botoșani

astăzi, 15:26

Muzeul Județean Botoșani vă invită să vizitați, în perioada 16-30 septembrie 2025, în spațiul Galeriei ”Colecția de Artăˮ, expoziția ”Dincolo de zăriˮ. Vor fi e...

eSIM pentru vacanțe: cum pot locuitorii din Botoșani economisi internet în călătorii!

astăzi, 14:41

Călătoriile internaționale aduc mereu experiențe frumoase, dar pentru mulți botoșăneni, costurile ridicate de roaming pot transforma bucuria unei vacanțe într-un motiv de stres. Facturil...