O reteta de sezon: Conopida pane

Ingrediente necesare pentru conopida pane:

-1 conopida
-3 oua
-3-4 linguri lapte
-faina
-pesmet
-sare
-piper
-usturoi
-ulei pentru prajit
 
Mod de preparare conopida pane:

 
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
 
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
 
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
 
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
 
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
 


Aceasta reteta este recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Trupa Mare din Botoșani, grup din care a făcut parte și Rareș Prisacariu, moment inedit pe scena Românii au talent! (Video)

Friday, 31 January 2025

Trupa Mare este echipa de teatru a Școlii Populare de Arte „George Enescu” din BotoÈ™ani, condusă de Silvia Răileanu, actriță la Teatrul Mihai Eminescu din BotoÈ™ani. Trupa a fost &ic...

Pâinea cu cea mai mare doză de arsenic se află pe rafturile magazinelor din România și este cumpărată frecvent!

Friday, 31 January 2025

Potrivit acestei cercetări, anumite tipuri ale acestui produs banal sunt adevărate pericole pentru sănătatea umană. În contextul în care suntem tot mai interesaÈ›i de calitatea È™i...

Polițiștii botoșăneni, prezenți lângă enoriași cu sfaturi despre prevenirea violenţei în familie!

Friday, 31 January 2025

Activitatea se încadrează în cadrul Proiectului local „Te ajutăm să fii în siguranţă”, proiect ce se derulează în parohiile din judeÅ£ul BotoÅŸani, activităÅ...