O reteta de sezon: Conopida pane

Ingrediente necesare pentru conopida pane:

-1 conopida
-3 oua
-3-4 linguri lapte
-faina
-pesmet
-sare
-piper
-usturoi
-ulei pentru prajit
 
Mod de preparare conopida pane:

 
Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu o furculita pentru a verifica daca s-a fiert)
 
Atentie! Nu trebuie sa fie foarte fiarta.
 
Strecuram de apa si lasam la racit. Apoi pe fiecare bucatica punem sare, piper si praf de usturoi.
 
Pregatim 3 farfurii: una cu faina, alta cu ouale batute bine si amestecate cu laptele si una cu pesmet.
 
Trecem fiecare bucatica de conopida pe rand prin faina, ou si pesmet sau numai prin faina si ou dupa preferinte. Eu o parte le-am facut cu pesmet si o parte fara.

Le prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie.
 


Aceasta reteta este recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Nu se învață minte! Un alt șofer prins beat la volan și cu o viteză uriașă în Tudora!

astăzi, 17:15

La data de 7 decembrie 2025, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Bucecea, cercetat sub aspe...

Sportivii de la CS DAO Botosani, premiați la Campionatul Național de Arme Tradiționale!

astăzi, 15:50

În perioada 6 - 7 decembrie 2025 a avut loc ediția anuală a Campionatului Național de Arme Tradiționale, în municipiul Onești, județil Bacău, în Sala Polivalentă ”Nadia...

Ministerul Sănătății modifică regulile privind alimentația copiilor în grădinițe și școli!

astăzi, 15:19

Școlile pot solicita informații detaliate despre ingrediente, conținut nutrițional și aditivi, sancțiuni pentru nerespectarea regulilor și principii și reguli în alimentația copilului a...