Clasa pregatitoare, piatra de incercare pentru Educatie: Multi parinti si-au retras copiii, spune Catalina Lupascu!

Clasa pregatitoare, piatra de incercare pentru Educatie: Multi parinti si-au retras copiii, spune Catalina Lupascu!
Clasa pregatitoare incepe sa isi arate punctele slabe, la nivelul judetului Botosani, in special in mediul rural, fiind parinti care au preferat sa isi retraga copiii din aceasta clasa si sa ii tina acasa.

Una dintre principalele probleme in ceea ce priveste clasa pregatitoare este functionarea acesteia, in unele unitati de invatamant, in regim simultan.

"E o mare problema a claselor in regim simultan cu functionarea clasei pregatitoare pentru ca programa clasei pregatitoare prevede activitati de invatare prin joc, ceea ce este aproape imposibil pentru un dascal care are copiii de clasele I-IV. Aici vor fi mari probleme si toata aceasta situatie va avea repercusiuni asupra dezvoltarii ulterioare a copilului prescolar", a spus Catalina Lupascu, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean.

O alta problema este cea a formarii cadrelor didactice, toate aceste disfunctionalitati fiind puse in discutie la intalnirea cu ministrul educatiei.

"Partea de formare ar trebui continuata cu toti dascalii din invatamantul primar, astfel incat cand alegem resursa umana pentru clasa pregatitioare sa nu fim nicicum limitati de un numar de cadre didactice si desigur s-a pus si situatia copiilor care de la o varsta foarte mica trebuie sa se deplaseze cu microbuzul scolar catre o scoala de centru unde s-a infiintat aceasta clasa pregatitioare. Toate aceste lucruri vor fi corectate si se va realiza o analiza mai profunda la finalul semestrului I astfel incat sa gasim in sistemul de invatamant locul acestei clase pregatitoare, locul si zona in care isi va desfasura activitatea si nu desfiintarea ei", a precizat Lupascu.

La nivelul judetului Botosani s-au infiintat 228 de clase pregatitoare, peste 100 de clase fiind in regim simultan.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
481

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
646

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
764

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...