Profesorii isi vor primi toate sporurile si primele

Profesorii isi vor primi toate sporurile si primele
Ministerul Educatiei nu va renunta la niciun spor pentru personalul din invatamant, profesorii urmand sa primeasca, in continuare, indemnizatia de 2%, prima de merit, plata pentru orele suplimentare si banii pentru materialele didactice, a declarat liderul sindical Aurel Cornea.

Ecaterina Andronescu i-a asigurat, astazi, pe sindicalisti ca Ministerul Educatiei nu va initia proiecte legislative care sa dezavantajeze cadrele didactice.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta profesorii de peste 35 de ani ar urma sa nu mai primeasca cei 100 de euro de care beneficiaza anual pentru achizitionarea materialelor didactice.

Surse sindicale spun ca aceasta masura a facut parte dintr-o lista de propuneri privind posibile reduceri bugetare dictate de criza economica.

Printre propunerile care vizau sistemul educativ se mai numarau reducerea cheltuielilor la decontarile de transport pentru elevi, studenti si profesori, precum si reducerea fondurilor pentru stagiile de practica la elevi si studenti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
123

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
73

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....