Profesorii isi vor primi toate sporurile si primele

Profesorii isi vor primi toate sporurile si primele
Ministerul Educatiei nu va renunta la niciun spor pentru personalul din invatamant, profesorii urmand sa primeasca, in continuare, indemnizatia de 2%, prima de merit, plata pentru orele suplimentare si banii pentru materialele didactice, a declarat liderul sindical Aurel Cornea.

Ecaterina Andronescu i-a asigurat, astazi, pe sindicalisti ca Ministerul Educatiei nu va initia proiecte legislative care sa dezavantajeze cadrele didactice.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta profesorii de peste 35 de ani ar urma sa nu mai primeasca cei 100 de euro de care beneficiaza anual pentru achizitionarea materialelor didactice.

Surse sindicale spun ca aceasta masura a facut parte dintr-o lista de propuneri privind posibile reduceri bugetare dictate de criza economica.

Printre propunerile care vizau sistemul educativ se mai numarau reducerea cheltuielilor la decontarile de transport pentru elevi, studenti si profesori, precum si reducerea fondurilor pentru stagiile de practica la elevi si studenti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Soți răniți într-un incendiu produs din neglijență

astăzi, 15:21
19

Doi bătrâni, soț și soție, din localitatea Străteni, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce în locuința acestora a izbucnit un incendiu, cel mai probabil, ca urmare a fo...

Scapă de arest: Florin Țurcanu, fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, va fi liber

astăzi, 14:36
144

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Florin Ţurcanu, care în luna decembrie a anului trecut a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare pen...

Urmărire în trafic, șofer scos din mașină și imobilizat de polițiștii de la Rutieră

astăzi, 13:21
153

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea au efectuat, în cursul zilei de marți, semnal regulamentar de oprire unui autoturism al cărui conducător auto nu s-a conformat, continu&aci...