De luni, puteti depune dosarele pentru programul Rabla

De luni, puteti depune dosarele pentru programul Rabla
Romanii care vor sa-si cumpere in acest an o masina noua in schimbul uneia mai vechi de zece ani vor putea sa depuna de luni dosarele la producatorii si importatorii auto autorizati pentru Programul Rabla, a declarat, astazi, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi.

Maine este ultima zi in care firmele auto pot depune cerere privind repartizarea de masini care pot fi inlocuite prin Programul Rabla si tot atunci vor fi alocate si cotele de care beneficiaza fiecare dealer auto, astfel incat de la inceputul saptamanii viitoare oamenii sa-si poata alege masina care-i intereseaza, informeaza NewsIn.

Programul Rabla se va derula in trei etape in acest an - pana pe 29 mai, de la 1 iunie la 31 august si de la 1 septembrie pana pe 11 decembrie -, pentru fiecare etapa fiind alocata o suma de 76 milioane lei, bugetul total pentru acest an fiind de 228 milioane lei, potrivit Ordinului pentru aprobarea Instructiunilor privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 217/2008 privind reluarea pentru anul 2009 a programului Rabla.

Cotele repartizate producatorilor vor fi ajustate de la o etapa la alta in functie de vanzarile realizate, iar cei care nu si-au indeplinit obiectivele nu vor mai putea participa la sesiunea urmatoare. Decizia a fost luata, astfel incat sa nu mai ramana masini nealocate prin acest program.

Guvernul Boc a anuntat la finalul lunii ianuarie ca prima pentru casarea unei masini functionale mai vechi de zece ani creste la 3.800 lei, iar suma totala alocata pentru realizarea programului in 2009 va fi de 228 milioane lei. In 2008, Guvernul a dat 91,4 milioane lei prin programul Rabla, reprezentand 76% din fondurile alocate pentru 2008.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
617

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
133

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
84

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...