Peste 200 de copii delicventi in atentia autoritatilor judetene!

Peste 200 de copii delicventi in atentia autoritatilor judetene!
Nu raspund in fata legii, comit fapte antisociale, sunt blamati, insa nimeni nu le oferea alternativa.

Autoritatile botosanene au decis sa faca un pas catre minorii care au savarsit fapte penale. Mai exact, s-a gasit solutia infiinatarii unui centru specializat, cu un complex de servicii menite sa vina in sprijinul copilului delincvent.

Consilierii judeteni care au votat proiectul au fost convinsi ca scopul scopul este acela de a identifica de timpuriu actiunile sau comportamentele deviante ale copiilor si de a oferi o protectie adecvata celor care au savarsit o fapta penala si nu raspund in fata legii.

Acest proiect a fost justificat de cotele crescande ale delincventei juvenile la nivelul judetului Botosani. Daca in 2006 se inregistrau 48 de sesizari privind copii ce au savarsit fapte penale, numarul lor a ajuns in 2007 la 279, iar in 2008 la 334 sesizari, a spus vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Cristian Achitei, specificand consilierilor ca este foarte important ca proiectul sa fie aprobat spre a se obtine cat mai repede finantare si spre nu se produce intarzieri prea mari.

Durata de implementare a proiectului este de 10 luni, iar bugetul total depaseste 920.000 lei, din care DGASPC Botosani contribuie cu 94.500 lei.

De beneficiile proiectului vor beneficia 212 copii, ce vor fi supravegheati si sprijiniti in vederea reintegrarii in societate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuantumul indemnizației de șomaj, majorat la valoarea indicatorului social de referință

astăzi, 12:27
124

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, acesta urmând...

Rata șomajului înregistrat în evidențele AJOFM în luna august este de 2,46%

astăzi, 11:58
34

La sfârșitul lunii august, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani erau înregistrați 3.361 șomeri, din care 1.623 femei, rata ș...

(A) S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. – Abator Roma angajează fochist autorizat.

astăzi, 11:34
74

Salariul brut acordat este un salariu motivant, funcție de competențele și experiența profesională în domeniu.Se asigură transport din Mun. Botoșani și o masă la cantina societății....