Profesorii ar putea boicota examenele nationale

Profesorii ar putea boicota examenele nationale
Federatiile din educatie se vor intalni saptamana aceasta pentru a centraliza datele referendumului printre profesori privind actiunile fata de neacordarea majorarilor salariale, forma de protest preferata de cadrele didactice fiind boicotarea examenelor nationale.

"Federatia noastra a centralizat raspunsurile pe care le-au dat circa 80% dintre cei 45.000 de profesori afiliati si cele doua actiuni preferate sunt mitingul, la care ar urma sa participe peste 64% dintre cadrele didactice, si boicotarea examenelor nationale, adica tezele unice si bacalaureatul, la care ar lua parte 68% dintre respondentii referendumului. In ceea ce priveste greva generala, aproape 49% dintre cadrele didactice ar fi de acord cu aceasta formula de protest", a declarat secretarul general al Federatiei Educatiei Nationale (FEN), Constantin Ciosu, citat de Newsin.

Potrivit lui Ciosu, la intalnirea cu reprezentantii celorlalte trei federatii din educatie, programata saptamana aceasta, ar urma sa fie stabilit calendarul actiunilor de protest. Federatia Spiru Haret, care aduna, potrivit reprezentantilor acesteia, aproximativ 66.000 de membri, a anuntat ca si-a finalizat referendumul pe tema protestelor, iar actiunile preferate sunt boicotarea examenelor nationale, la care ar participa 80% dintre cadrele didactice, si greva generala, la care ar urma sa ia parte 70% dintre membrii federatiei.

Boicotarea examenelor nationale este forma de protest considerata cea mai oportuna si de cea mai mare federatie din educatie, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), care anunta ca are 191.000 de membri.

"Profesorii afiliati FSLI vor, in majoritate, sa organizam greva generala in ziua desfasurarii examenelor nationale", a declarat liderul FSLI, Aurel Cornea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
463

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
150

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
422

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...