Profesori cu distinctii, dar fara drepturi acordate!

Profesori cu distinctii, dar fara drepturi acordate!
Cadrele didactice botosanene care au primit distinctia "Gheorghe Lazar" nu au mai primit si drepturile financiare aferente, in ultimii trei ani.

Presedintele Sindicatului Invatamantului Preuniversitar, Maria Tiprigan, sustine ca exista o nemultumire generala in randul dascalilor, care sunt nedreptatiti din acest punct de vedere.

"Cadrele didatice din Botosani sunt nemultumite ca au fost sfidate in mod intentionat, ca desi au trecut printr-o verificare destul de minutioasa si li s-au acordat acele distinctii "Gheorghe Lazar", nici pana in prezent nu au intrat in posesia drepturilor legale care li se cuvin. Ei fac ce vor, diminueaza salariile, ne baga sporurile in asa maniera incat omul nu mai stie ce primeste, si au luat toate masurile posibile pentru a lovi in demnitatea celor din invatamant", a spus Maria Tiprigan.

Ea a precizat ca va fi solicitat, printr-o adresa oficiala, punctul de vedere al Ministerului Educatiei si al Inspectoratului Scolar Judetean, iar daca nu se ajunge la nicio rezolvare, vor fi deschise actiuni in instanta.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
377

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
402

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
242

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...