Prinşi cu ţigări ascunse în componentele maşinii

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat mai mulţi cetăţeni care transportau, ascunse în diverse componente ale autoturismelor, 18.740 ţigarete, timbrate R. Moldova. Poliţiştii de frontieră au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, iar persoanele în cauză au fost amendate contravenţional cu 12.000 lei.

În data de 20 septembrie 2011, în jurul orelor 17.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Darabani a oprit pentru control, în localitatea Conceşti, un autoturism condus de cetăţeanul român Andrei C., în vârstă de 22 de ani.

În compartimentul motor al autoturismului se aflau ascunse 1600 ţigarete, marca Temp, timbrate R. Moldova, în valoare de 350 lei, iar tânărul a declarat că a achiziţionat ţigările din localitatea Darabani, de la diverşi cetăţeni, şi intenţiona să le comercializeze.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de ţigări, iar Andrei C. a fost amendat cu 1000 lei.


De asemenea, în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră botoşăneni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit ascunse în diverse componente ale autoturismelor, mai multe pachete de ţigări, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal.

Astfel, în jurul orelor 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut, s-a prezentat pentru a intra în ţară Gheorghiţă D., cetăţean român, în vârstă de 22 ani, la volanul unui autoturism marca Alfa Romeo, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în toba de eşapament a autoturismului cantitatea de 2.000 ţigarete, marca Winston, care aveau timbru de Republica Moldova.

Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 430 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei. De asemenea, autovehiculul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.


În aceeaşi zi, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru a intra în ţară Constantin A., cetăţean român, în vârstă de 48 ani, la volanul unui autoturism marca Toyota, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în aripile autoturismului şi sub haion cantitatea de 15.140 ţigarete, marca Winston şi LM, care aveau timbru de Republica Moldova.
Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 3260 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 6.000 lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
319

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
336

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
205

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...