Prin organizarea concursurilor, posturile de conducere din învăţământ nu vor mai fi condiţionate politic, spun sindicaliştii

Prin organizarea concursurilor, posturile de conducere din învăţământ nu vor mai fi condiţionate politic, spun sindicaliştii
Stabilitate în sistem. Asta se va întâmpla după ce posturile de conducere din învăţământ vor fi ocupate prin concurs, susţine Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Axinte spune că până acum o persoană numită cu delegaţie într-o funcţie de conducere putea fi schimbată oricând, ori acest lucru nu se va mai întâmpla în cazul în celor care ocupă posturile prin concurs.

“A fost o cerinţă şi a sistemului de învăţământ, să fie organizate concursuri pentru funcţiile de conducere. Am putea spune că managerul care este în funcţia de conducere, în exercitarea unui mandat, încredinţat de ministru, sau la nivel local prin Inspectorat la şcoli nu mai este atât de condiţionat politic ca şi atunci când este numit şi oricând poate fi revocată numirea. Odată cu concursul nu poate fi revocat din funcţie cel care a dat concurs decât dacă sunt încălcate anumite chestiuni. Va fi o stabilitate în sistem", a spus Liviu Axinte.

Preşedintele LSI a spus că concursul organizat la Ministerul Educaţiei a fost unul serios, în condiţiile în care au fost judeţe care au avut un singur candidat care nu a promovat. 

 

Spune-ne opinia ta