Senatul a interzis complet fumatul în instituţiile publice, la iniţiativa unui parlamentar de Botoşani!

Senatul a interzis complet fumatul în instituţiile publice, la iniţiativa unui parlamentar de Botoşani!
Senatorii au adoptat actul normativ prin care este modificată Legea privind prevenirea şi combaterea efectelor fumatului. Astfel, prigoana împotriva fumătorilor a ajuns într-o nouă etapă, după ce senatorii au decis să interzică complet fumatul în instituţiile publice.

Astfel fumătorii care lucrează în instituţiile publice ale administraţiei centrale sau locale, unităţile sanitare de stat sau private şi unităţile de învăţământ nu vor mai putea să fumeze deloc în timpul programului, lucru valabil şi pentru cei care vin cu diverse treburi în respectivele instituţii. Interdicţiile vizează şi camerele de hotel, gările şi restaurantele şi i-au împărţit pe senatori în două tabere în care culoarea politică nu a contat.

Iniţiativa legislativă îi aparţine deputatului PSD de Botoşani, Tamara Ciofu. Legea a fost adoptată cu 80 de voturi pentru, 30 contra şi opt abţineri.

Votul pe această lege a fost amânat cu o zi după ce a stârnit polemici aprinse în plenul Senatului. În luna februarie, legea fost retrimisă Comisiei de sănătate pentru un raport suplimentar. În cadrul comisiei, Ciofu a mai depus o serie de amendamente care restrângeau şi mai mult posibilitatea fumătorilor de a savura o ţigară în public, însă comisia nu le-a adoptat. Astfel, în unităţile de învăţământ superior se vor putea comercializa în continuare ţigări, iar cuantumul amenzilor pentru contravenţiile la această lege nu a fost majorat.

"Am şi eu o întrebare, pentru dragii mei colegii care au votat mizeria asta de lege, pentru că nu poate să fie altceva. Ce se vor face dacă eu aduc o iniţiativă legislativă prin care interzic comercializarea băuturii? Nu consumul, comercializarea? Ce se fac dragii mei colegi dacă eu, din cauza ţigării, fac stare de sevraj şi de fiecare dată când e vot în plen, ora aia de vot final, şi trebuie să mă duc să fumez?", a spus după vot unul dintre contestatari, senatorul PC Cristiana Anghel.

Sursa: RTV.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
18

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
68

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
26

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...