Prin bazarul din Botosani bate vant de saracie!

Saracii se bazeaza tot pe saraci ca sa treaca cu bine peste criza!

Comerciantii din bazar cumpara marfa pe datorie din Suceava, vand la Botosani, isi achita datoriile si, daca le mai ramane si de paine, e bine.

Cel mai mult nu ii afecteaza, insa, criza, ci faptul ca autoritatile statului tot la ei se ingramadesc cu amenzile.

Criza ii afecteaza tot pe cei saraci. Pe cei bogati nu, ca nu are cum. Daca au atatea milioane si merg sa isi cumpere carne, sa zicem, tot atata isi cumpara ca si pana acum, dar saracul se duce, ia o jumatate de kilogram, doua sute de grame. E foarte greu. Statul asta traieste doar din impozite. Cu ce ma ajuta pe mine statul? Eu ma duc si platesc in fiecare an taxe si impozite. Numai chiria ma costa 300 lei pe luna, spune Dumitru Petras, unul dintre comercianti.

Pe langa conditiile vitrege si situatia de criza, comerciantii din bazar au de luptat si cu autoritatile, care nu-i slabesc defel. Chiar daca nu li se ofera conditii, unde-i lege nu-i tocmeala.

Nu putem intra in legalitate, ca nu avem cum. Iar autoritatile nu ne lasa in pace. Garda Financiara ne cere case de marcat, ne da amenzi. Politia vine, Economicul la fel, toti vin la noi. Suntem tot timpul intr-un stres, precizeaza Dumitru Petras.

Vine zilnic de la 6.30 pana pe la 16.00-17.00 si sunt zile cand nu face nici macar safteaua.

Lumea nu are bani. Daca se vand maruntisurile... Un ceas de mana, aprinzator electric, manusi, sosete. Nu vin oamenii cu bani, tot cei saraci vin. Cei cu bani merg la magazine de lux. Nu vin la noi, a mai adaugat comerciantul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...