Primăvara se lasă aşteptată, iar tendinţa este de răcire

Primăvara se lasă aşteptată, iar tendinţa este de răcire

   imaginidesktop.blogspot.com

Primăvara se lasă așteptată. Chiar dacă la jumătatea săptămânii temperaturile vor creşte până la 5 şi 10 grade Celsius, tendinţa este de răcire.

Marţi vremea va fi rece, iar în jumătatea de vest cerul va fi în general însorit dar în cea de est va fi temporar noros şi local va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 5 grade în depresiuni şi 5 grade în sud-vest.

In Moldova, vreme rece, cu cer încărcat de nori, local ninsori, e adevărat neânsemnate cantitativ, maxime mici, în apropiere de zero grade: minus 1 la Suceava, Iaşi şi Bacău, 0 la Focşani şi 1 grad la Galaţi.

De miercuri, vremea începe să se încălzească

De miercuri, chiar dacă va fi tot frig, chiar ger în nordul şi centrul ţării, la amiaza vom avea valori termice mai mari decât marţi într-o mare parte din ţară. Începe un proces de încălzire care va continua câteva zile. Creşterea mai importantă va fi în vestul ţării unde maximele ajung la 5-6 grade.

Cel mai frig rămâne în centrul ţării, minus 2 grade la Cluj şi Braşov, minus 3 la Miercurea Ciuc. Norii acoperă arii extinse în vest, centru şi nord. Şi cad precipitaţii sub formă de ploi şi lapoviţe în vest, ninsori în Transilvania şi nordul Moldovei.

După răcirea de la începutul acestei săptămânii determinată de prezenţa masei de aer rece de origine polară, în albastru închis, de mâine o nouă masă de aer mai cald, de origine atlantică, vine dinspre centrul Europei întâi în vest şi apoi în toată ţara. Schimbăm deci culoarea albastru pe nuanţe de galben-porocaliu.

Vom înregistra maxime pozitive predominant între 5 şi 10 grade, dar nu pentru mult timp, până sâmbătă când din nou vremea se răceşte. În ceea ce priveşte precipitaţiile, ele nu vor lipsi, vor prefera jumătatea de nord a ţării şi nu vor fi însemnate cantitativ.

 

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
808

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
382

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...