Parlament reunit pentru validarea lui Meleşcanu ca director SIE. USL boicotează plenul şi audierile în comisii

Parlament reunit pentru validarea lui Meleşcanu ca director SIE. USL boicotează plenul şi audierile în comisii

   evz

Parlamentul a fost convocat astăzi să valideze numirea liberalului Teodor Meleşcanu la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Senatorii şi deputaţii se întrunesc în plenul reunit pentru a vota nominalizarea făcută de preşedintele Traian Băsescu. Opoziţia boicotează însă şedinţa de plen reunit şi procedează la fel şi în cazul audierii lui Meleşcanu în comisiile de apărare şi cea de control a acestui serviciu de informaţii.

În această dimineaţă a fost convocată şedinţa conducerilor celor două Camere, după care ar urma să aibă loc audierea lui Teodor Meleşcanu în comisii. În jurul orei 13 va avea loc şi plenul reunit la care se va vota secret, pe buletine de vot. Pentru validare sunt suficiente voturile majorităţii celor prezenţi, scrie evz.ro.

Liderul social-democraţilor, Victor Ponta, a anunţat că preşedintele comisiei de control al SIE, care este deputat PSD, nu va convoca şedinţa pentru audierea lui Teodor Meleşcanu. Cu un singur reprezentant în această comisie, Puterea nu are cum să treacă la audierea propriu-zisă a lui Meleşcanu, din lipsă de cvorum, cu atât mai puţin să se dea aviz în acest caz.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a reiterat că, din punct de vedere constituţional, avizul din comisiile parlamentare este unul consultativ, singurul care contează fiind plenul.

"Încă o dată vă spun că aceste comisii se întrunesc pentru a da un aviz, aviz care este consultativ şi noi am folosit această procedură - ţine de o regulă internă a Parlamentului, dar din punct de vedere constituţional singurul care contează este plenul Parlamentului. Deci, în momentul în care există un vot dat în plen în situaţie de cvorum şi, aşa cum ştiţi, jumătate plus unu din cei prezenţi, asta este procedura, ea este îndeplinită", a afirmat Anastase, conform evz.ro.

La fel s-a întâmplat şi în cazul celor mai mulţi dintre miniştrii guvernului Ungureanu, care nu au primit aviz din partea comisiilor parlamentare, fapt contestat de Opoziţie la Curtea Constituţională.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
26

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
391

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...