Primăriile din judeţ trebuie să restituie Guvernului 4,9 milioane de lei!

Primăriile din judeţ trebuie să restituie Guvernului 4,9 milioane de lei!
Mai multe primării din judeţ trebuie să restituie sume semnificative de bani Guvernului, pe motiv că fondurile au fost folosite pentru altă destinaţie decât cea pentru care s-au alocat.

În luna aprilie a acestui an, Guvernul Ungureanu a alocat 14,1 milioane de lei către Consiliul Judeţean şi 36 de primării din judeţul Botoşani.

După instalarea Guvernului Ponta a fost emis un nou act normativ privind restituirea sumelor nefolosite, la nivelul judeţului Botoşani fiind returnate 6,6 milioane de lei, pe motiv că banii ar fi fost alocaţi pentru campania electorală.

În cazul unităţilor administrativ-teritoriale care deja au cheltuit banii, echipe mixte formate din reprezentanţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi ai Camerei de Conturi au verificat modul de folosire a fondurilor primite, primăriile trebuind să le folosească pentru plata areieratelor.

Numai că multe administraţii locale nu au folosit aceşti bani pentru plata datoriilor vechi, ci au achitat datorii curente sau care au o vechime de până la 90 de zile, motiv pentru care acum trebuie să restituie aceste sume, fiind vorba de circa 4,9 milioane de lei la nivelul întregului judeţ.

Cele mai mari sume le are de restituit Consiliul Judeţean, respectiv 1,5 milioane lei, Primăria municipiului Botoşani, cu  954.000 lei, Primăria Stăuceni, cu  362.000 lei, Primăria Lunca, cu 221.000 lei şi Săveni, cu 218. 000 lei, bani ce trebuie restituiţi în termen de 15 zile. În total 34 de primării au dat înapoi bani.

Pe de altă parte, Guvernul a anunţat, miercuri, că a emis o ordonanţă de urgenţă cu repartizarea a 107,5 milioane lei către mai multe primării din ţară.  

Vom vedea la publicarea ordonanţei în Monitorul Oficial dacă s-a ţinut cont de necesarul solicitat pentru judeţul Botoşani a declarat Mihai Alex, trezoriere şef.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
639

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
173

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
454

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...