Şedinţă de URGENŢĂ la Parlament. Motivul? O solicitare PDL privind referendumul

Şedinţă de URGENŢĂ la Parlament. Motivul? O solicitare PDL privind referendumul
Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va reuni duminică, de urgenţă, la orele 11.30, informează Mediafax.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a fost convocat duminică pentru a emite un punct de vedere la o sesizare a PDL care atacă la Curtea Constituţională un articol din Hotărârea Parlamentului prin care se stabilesc data şi condiţiile referendumului din 29 iulie.

Surse parlamentare au declarat pentru Mediafax că Biroul Camerei a fost convocat duminică, la ora 11.30, pe acest subiect.

Potrivit aceloraşi surse, sesizarea PDL depusă la CC vizează articolul 3 din hotărârea Parlamentului, care prevede că, "în situaţia în care Curtea Constituţională va stabili că nu au fost îndeplinite condiţiile de valabilitate stabilite de lege, Parlamentul României va lua act de hotărârea acesteia şi va decide asupra procedurii de urmat".

Contactat de MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a precizat că sesizarea PDL pe această temă a fost depusă la Curtea Constituţională în urmă cu o săptămână.

"Am depus această sesizare pentru că hotărârea Parlamentului este foarte ambiguă. E un lucru anormal şi lasă deschisă posibilitatea ca Parlamentul să decidă peste Curtea Constituţională", a declarat Toader.

Curtea Constituţională a decis, în 10 iulie, că legea prin care se modifica Legea referendumului astfel încât preşedintele să fie demis cu majoritatea celor care se votează la referendum este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
521

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...