Primăria Municipiului Botoșani va fi iluminată în roz și bleu, vezi care este motivul!

În semn de solidaritate cu părinÈ›ii care au suferit pierderea copiilor, faÈ›ada clădirii Primăriei Municipiului BotoÈ™ani va fi iluminată în culorile roz È™i bleu marÈ›i seară.

Municipalitatea devine astfel, în premieră, partener al proiectului „Mame cu braÈ›ele goale” È™i marchează Ziua PărinÈ›ilor de Îngeri, o zi naÈ›ională stabilită pe data de 15 octombrie, de comemorare a copiilor decedaÈ›i în timpul sarcinii, la naÈ™tere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, instituită prin Legea 186/2024.

Iluminarea primăriei în culorile roz È™i bleu - culori simbolice ale acestei cauze, are rolul de a sensibiliza È™i de a creÈ™te gradul de conÈ™tientizare al comunității locale cu privire la tragediile tăcute cu care se confruntă multe familii odată cu decesul copiilor lor nenăscuÈ›i sau născuÈ›i.

Acest tip de exprimare a solidarității are loc de câÈ›iva ani în Marea Britanie, Canada, Australia sau Statele Unite.

Proiectul „Mame cu braÈ›ele goale”, iniÈ›iat în septembrie 2021, este un proiect artistic, educaÈ›ional È™i social, dezvoltat sub umbrela AsociaÈ›iei Sinaptica MehedinÈ›i, care aduce în spaÈ›iul public discuÈ›ii despre pierderea de sarcină È™i promovează respectul È™i sprijinul comunității pentru doliul asociat acestor pierderi.

De la lansare, proiectul a adunat peste 100 de povești reale de la mame din toată țara, a creat grupuri de suport și a organizat dezbateri cu cadrele medicale pe tema susținerii emoționale a mamelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un candidat PNL la Parlamentare ar fi blocat în instanță evacuarea unor cetățeni din Centrul Vechi! (Video)

astăzi, 16:20

După ce membrii PSD care candidează la alegerile Parlamentare din acest an È™i-au depus dosarele de candidatură, Cosmin Andrei, primarul municipiului BotoÈ™ani, le-a transmis colegilor de partid cÄ...

Bărbat din Botoșani dat dispărut de familie, se afla la muncă în Italia alături de fratele său!

astăzi, 16:10

LaurenÈ›iu Cosarianu, din comuna Dimăcheni, judeÈ›ul BotoÈ™ani, este de negăsit. Asta după ce se afla la muncă în Italia alături de fratele său. Pe 6 octombrie, bărbatul de 42 de ani a...

Peste 10 candidați înscriși pe trei posturi de asistenți la Botoșani!

astăzi, 16:00

Spitalul JudeÈ›ean „Mavromati” din BotoÈ™ani a scos la concurs două posturi de asistent medical pentru SecÈ›ia de Pediatrie I È™i un post disponibil pentru SecÈ›ia de Pediatrie II. Pen...