Presedintele Germaniei si-a dat demisia

Presedintele Germaniei si-a dat demisia
Presedintele Germaniei, Christian Wulff, vizat de un scandal de coruptie, si-a anuntat astazi demisia din functie. Acesta a facut o declaratie la ora locala 11.00 (12.00, ora Romaniei), la castelul Bellevue din Berlin.

"Sunt convins ca Germania are putere sociala mare si poate sa aduca avantaje mari Uniunii Europene. (...) Germania are nevoie de un presedinte care se poate darui acestor angajamente natonale si internationale fara probleme, un presedinte care are increderea unei majoritati a cetatenilor din tara", a declarat Christian Wulff, vineri, in cadrul unei conferinte de presa.

"Evenimentele din ultimele zile au aratat ca increderea cetatenilor in mine si puterea mea de actiune au fost ingradite, din acest motiv nu este posibil sa continui in calitatea mea de presedinte, atat pe plan intern, cat si pe plan international, de aceea ma retrag din aceasta functie pentru a lasa drumul liber unui urmas", a mai spus acesta.

La randul sau, cancelarul german Angela Merkel a anulat vizita pe care urma sa o efectueze astazi in Italia si va face o declaratie la ora 11.30 (12.30, ora Romaniei).

Apelurile la demisia lui Wulff s-au intensificat in ultima perioada, iar Parchetul din Hanovra a anuntat ieri ca a cerut ridicarea imunitatii presedintelui republicii.

Presedintele german a fost atacat fara menajamente pentru ca a ascuns un imprumut, a profitat de vacante gratuite din partea unor oameni de afaceri bogati, iar apoi pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra jurnalistilor cu scopul de a impiedica publicarea informatiilor.

In Germania, functia presedintelui este in principal onorifica, insa acesta este o autoritate morala.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
106

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
32

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...

Elevii încep ultimul modul de cursuri miercuri, 8 mai. Calendarul Evaluărilor Naționale, Bacalaureatului și admiterii la liceu

astăzi, 16:40
115

Cursurile din modulul 5 de școală încep în mijlocul săptămânii, miercuri, 8 mai, și durează până pe 21 iunie 2024. Modulul 5 este cel în care au loc Evaluările Na...