Prefectul județului despre cazul președintelui CJ: "Imediat ce primesc încheierea…."

Prefectului județului Botoșani, Costică Macaleți, așteaptă încheierea de la Curtea de Apel Suceava, în dosarul în care președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual și uz de fals.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu nu a dorit să se pronunțe cu privire la ceea ce se va întâmpla cu președintele Consiliului Județean după ce va fi comunicată încheierea instanței, dar spune că nu va face altceva decât să aplice legea.

"Până nu am încheierea de la Curtea de Apel Suceava, nu pot da niciun fel de explicații. Imediat ce primesc încheierea, compartimentul juridic se va pronunța în speța aceasta. Nu trebuie să stea la mâna cuiva că mereu avem senzația, și de asta nu e bine, că cineva e buricul pământului. Legea nu poate avea decât o singură interpretare. Așteptăm să vină încheierea. Încheierea s-ar putea să sune altfel decât ce putem noi discuta. Nu e vorba de decizia prefectului sau nu. E vorba de ce spune legea și în ce zonă se încadrează", a declarat prefectul Costică Macaleți.

Curtea de Apel ar putea trimite săptămâna viitoare încheierea, iar în funcție de aceasta prefectul va dispune sau nu încetarea mandatului președintelui Consiliului Județean.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și Gloria Buzău!

astăzi, 17:15

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun" Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani vor constitui un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică împre...

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...