Prefectul de Botoșani mustrat de liderul BNS la nivel de județ, după greva poștașilor. „Cel mai mult ne vizita poliția” (foto, video)

Cu aproximativ două săptămâni în urmă, poștașii din Botoșani și din țară erau în grevă generală din cauza salariilor nesatisfăcătoare și a condițiilor de muncă.

Prefectul de Botoșani mustrat de liderul BNS la nivel de județ, după greva poștașilor. „Cel mai mult ne vizita poliția” (foto, video)

În timpul acțiunii de grevă salariații Companiei Naționale Poșta Română – Filiala Botoșani și-au exprimat supărarea față de faptul că Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, nu a trecut să vadă dacă nemulțumirile sunt chiar așa de grave, deși când angajații altor instituții care au protestat prefectul i-a vizitat.

Salariații l-au tras de mânecă pe Vasile Chiru, liderul Biroului Național Sindical (BNS) la nivelul județului Botoșani, care a ridicat din umeori, neavând un răspuns pentru ei.  

În schimb, Vasile Chiru i-a expus nemulțumirea prefectului Sorin Cornilă în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social.

Deci am avut o acțiune de protest, o grevă cu poștașii și oamenii mă întrebaseră pe mine «domnule, domnul prefect nu a venit măcar să ne întrebe: chiar așa de nemulțumiți sunteți?» Când au fost acele greve la pensii, șomaj, la protecția copilului, acolo ați fost prezent. Așa de urâți suntem noi? Oamenii pe mine m-au întrebat, eu nu am putut să le dau niciun răspuns și nici nu este problema mea să îl întreb asta pe domnul prefect”, a declarat Vasile Chiru, liderul Biroului Național Sindical (BNS) la nivelul județului Botoșani.

La acestea, prefectul Sorin Cornilă a declarat că în ziua respectivă a fost prins într-un program, iar a doua zi s-ar fi rezolvat deja problema.

„Eu în ziua respectivă am fost prins într-un program. Am primit mesaj prin directorul de cancelarie, o cunoștință de-a dumneaei a informat, mi-a scris seara, iar a doua zi s-a rezolvat problema și n-ați mai ieșit. Aveți numărul meu de telefon. De ce nu m-ați sunat?”, a declarat Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani.

„Cum puteam să vă sun?”

Pe 20 martie 2024 poștașii au intrat în grevă de avertisment și atunci au amenințat că dacă doleanțele nu le sunt îndeplinite de pe 1 aprilie vor intra în grevă generală. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, pe 1 aprilie a fost declanșată grevă generală în toată țara.

Această situație a durat în jur de trei zile, adică de pe 1 aprilie până pe 3, când sindicaliștii au căzut de comun acord și au acceptat oferta guvernanților. Asta înseamnă că poștașii primesc o mărire salarială cu aproximativ 300 de lei în două tranșe. Prima tranșă o vor primi la 1 iulie, iar a doua la 1 septembrie.

Prefectul Sorin Cornilă a fost contrazis de liderul BNS vizavi de stoparea grevei.

Nu, a treia zi s-a rezolvat”, a spus Vasile Chiru, liderul BNS la nivelul județului Botoșani. La cele declarate de prefectul Botoșaniului, că trebuia să fie sunat ca să fie prezent la greva poștașilor, liderul BNS a avut un răspuns cu simț de ironie.

Cum puteam să vă sun? Haideți domnule prefect să stați cu noi? Noi am stat în curtea instituției de la 8 dimineața până la 7 seara”, a completat liderul BNS.

Cea mai mare nemulțumire vine din faptul că la celelalte proteste organizate la Botoșani prefectul a fost prezent, iar de această dată nu.

Din propria inițiativă am mers acolo să preiau mesajul oamenilor. Nu mă ascund de nimeni, pur și simplu am fost prins într-un program. Așa este. Nu îmi caut scuze. Prezența mea înseamnă sprijin și transmiterea mesajului vostru mai departe”, a spus prefectul Sorin Cornilă.

Pe lângă faptul că li se măresc salariile în două tranșe, guvernanții au aprobat contractul colectiv de muncă expirat la începutul acestui an. Cu toate acestea, liderul BNS reclamă că încă se fac presiuni asupra angajaților de la nivelul conducerii.

Chiar și acum după ce s-a încheiat un contract la nivel național tot se fac presiuni asupra angajaților. Eu n-am înțeles ce fel de directori sunt oamenii ăștia. Este un contract parafat, înregistrat la ITM...”, a completat Vasile Chiru.

Haz de necaz

După toate acestea, într-o notă de amuzament, liderul BNS a spus că singurii care i-au vizitat au fost polițiștii, care veneau din două în două ore să vadă ce se mai întâmplă.

Cel mai mult ne vizita poliția, zici că eram spărgători. Din două în două ore veneau”, a mai spus Vasile Chiru.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

astăzi, 10:17
285

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
3116

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1256

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...