POVESTE CU SCUFITA ROSIE si CLOVNUL - duminica, la Teatrul Vasilache

POVESTE CU SCUFITA ROSIE si CLOVNUL - duminica, la Teatrul Vasilache

 Clovnul, spectacol in regia lui Valentin Dobrescu  

Teatrul pentru Copii si Tineret Vasilache va invită, duminică, 3 mai 2009, la ora 11.00, dar şi la ora 12.30, spectacolul Poveste cu Scufiţa Roşie, de Valentin Dobrescu, după Charles Perrault.

Actorii Mihaela Ştempel (Scufiţa Roşie), Aurica Dobrescu (Bunicuţa), Florin Iftode (Lupul) şi Marius Rusu (Lupuşorul) vor prezenta o poveste puţin diferita de povestea clasică, o poveste în care Scufiţa Roşie... nu mai este Scufiţa Roşie, Lupul provine din altă generaţie, iar povestitorul se străduieşte să menţină cât de cât firul poveştii, pentru a nu deruta prea mult micii spectator.

"Oare personajele din poveşti nu au şi ele o viaţă a lor? Nu au probleme? Nu îmbătrânesc? De ce "nu"? Aşa cum copiii se joacă de-a una... de-a alta, şi personajele se pot juca "de-a" sau pot transmite rolul lor "generaţiilor viitoare" de personaje. Un ursuleţ fetiţă se joacă de-a scufiţa roşie, fiul lupului este trimis de tatăl său, care a îmbătrânit, să ducă mai departe tradiţia familiei... Vă vine să zâmbiţi? Priviţi spectacolul şi veţi râde de-a binelea", este şi invitaţia lui Valentin Dobrescu, regizorul şi scenograful spectacolului. Un spectacol interesant care va plăcea cu siguranţă tuturor copiilor.
Tot duminica, dar la ora 17.00, Studioul pentru Copii si Tineret, de la TEatrul Vasilache, va gazdui spectacolul Clovnul - un spectacol pentru toate vârstele.

 "Clovnul? Cine e? Ascuns în spatele nasului ca o bilă roşie, cu un zâmbet lung ce-i leagă parcă urechile între ele, ne face să râdem când el râde, ne face să râdem chiar atunci când plânge, când merge, când stă, când se mişcă. E suficient să-l vedem şi ne vine să râdem. Dar... dincolo de nas, de stratul gros de machiaj, de hainele caraghioase ce atârnă pe el, ce se află? O fiinţă, care are bucurii şi suferinţe, clipe de fericire şi deznădejde dar despre care nu ne spune nimic. Vedem în el doar plăcerea de a-i face pe ceilalţi fericiţi, de a se juca de-a râsu-plânsul. Când te priveşti în oglindă... recunoşti ceva din el? Atunci e bine. Copilul din tine n-a murit…", ne mărturiseşte Valentin Dobrescu - regizorul artistic, dar şi scenograful spectacolului. Păpuşile prind expresivitate, viaţă, animate fiind de actorii Marius Rusu, Laurenţiu Vasilache, Florin Iftode şi Aurica Dobrescu.

Dinamic, antrenant, aplaudat şi apreciat de publicul din Botoşani şi din ţară, spectacolul a fost premiat în anul 2003 cu PREMIUL NAŢIONAL PENTRU SPECTACOLUL DE PĂPUŞI ŞI MARIONETE, conferit de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Teatrul pentru Copii şi Tineret Vasilache este invitat, cu acest spectacol, în luna mai 2009, la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de Păpuşi din oraşele Lüleburgaz, Edirne, Kyrklareli,  Corlu - Turcia.

Merita să veniţi la acest spectacol macar şi numai pentru curiozitatea de a vedea ceea ce vor vedea şi spectatorii turci.

Rezervări la telefon  0756084651 /  0231.514353
şi  la adresa teatrulvasilache@yahoo.com
Preţul unui bilet de intrare este  5 lei
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani: Negocierea colectivă este obligatorie!

Thursday, 19 September 2024

În cazul în care intr-o unitate nu există contract colectiv de muncă, angajatorul sau orice altă persoană îndreptățită  să participe la negocierea colectivă, conform pr...

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

Thursday, 19 September 2024

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

Thursday, 19 September 2024

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...