Postul de inspector șef al IPJ Botoșani scos la concurs, ce spune actuala conducere! „Îmi respect haina și demnitatea de polițist” (video)

După gravul incident petrecut la finalul săptămânii trecute în Centrul Vechi și după declarațiile făcute de actuala conducere a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, mai multe persoane publice solicită demisia cms. Tudor Costîn.

Postul de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani a fost scos la concurs de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR). Asta în condițiile în care mandatul actualei conduceri expiră la finalul acestei săptămâni.

Cei care doresc să ocupe acest post își pot depune dosarele de concurs până pe data de 9 septembrie.

Proba interviului pe subiecte profesionale va avea loc pe 10 octombrie.

Întrebat dacă se va înscrie la acest concurs, comisar de poliție Tudor Costîn a dat un răspuns interpretabil date fiind circumstanțele, și anume faptul că i se solicită demisia.

Orice poate fi luat în calcul. V-am răspuns la întrebare”, a declarat comisar de poliție Tudor Costîn, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

„Profesia mi-am făcut-o în mod exemplar”

În ceea ce privește solicitarea demisiei, șeful IPJ a spus că în cei 25 de ani de activitate a fost mereu apreciat de superiori cu „foarte bine” și „bine”. De aceea, el nu intenționează să își dea demisia și va lăsa forurile superioare să decidă.

Trebuie să menționăm totuși că Tudor Costîn mai este la conducerea IPJ Botoșani doar până pe 8 septembrie.

În cei 25 de ani de activitate am fost apreciat cu «foarte bine» și «bine» în activitatea mea profesională și profesia mi-am făcut-o în mod exemplar pentru că mă respect ca polițist și îmi respect haina și demnitatea de polițist. Consider că aprecierile mele de serviciu sunt și pot fi realizate la un anumit nivel de forurile superioare și, în același timp, consider că siguranța cetățenilor atât timp cât voi conduce o instituție de acest gen este prioritară pentru toți colegii cu care lucrez”, a declarat cms. Tudor Costîn, inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Șeful IPJ vine cu explicații: „Conjunctura discuției a fost că, indiferent de unde vine acel tânăr sau orice persoană, de unde se deplasează, unde dorește să ajungă, ca formulare am dat câteva exemple, poate fi supusă unei verificări în cadrul anchetei. Asta a fost tema discuției. Nu fac eu o analiză a modului de desfășurare a programului fiecăruia. Este major și se poate deplasa din punctul A în punctul B fără nicio restricție din partea Poliției. Aprecierea mea a fost că în cadrul anchetei pot fi ajute în vedere toate elementele pentru a stabili conjunctura.”

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Școlile aflate în reabilitare încurcă desfășurarea alegerilor în Botoșani! (video)

astăzi, 15:42

Instituțiile Prefectului din țară, care coordonează aceste alegeri, încep să se pregătească intens. Potrivit lui Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, au fost emise Ordinele Pr...

Alertă în cimitirul Pacea din Botoșani: Un bărbat a amenințat că se aruncă din copac! (foto, video)

astăzi, 14:57

Forțele de ordine au fost puse în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat amenința că se aruncă dintr-un copac în cimitirul Pacea. La fața locului au ajuns mai multe echipa...

Părinții din Botoșani se tem pentru siguranța copiilor, petiții adresate prefectului! (video)

astăzi, 14:15

Comitetul de Părinți de la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din municipiul Botoșani a adresat către Instituția Prefectului a județului Botoșani o petiție prin care solicită monit...