Postasii botosaneni, protest in ploaie impotriva conducerii! Liderii de sindicat se pregatesc de greva foamei - FOTO

Postasii botosaneni, protest in ploaie impotriva conducerii! Liderii de sindicat se pregatesc de greva foamei - FOTO
In ciuda vremii nefavorabile, aproximativ 50 de postasi botosaneni au iesit sa picheteze, joi dimineata, sediul Oficiului Judetean de Posta Botosani. Acestia cer în principal demiterea directorului general al CNPR, Ion Smeianu, și a directorului executiv, Rosita Alexe.

Revendicarile sindicaliștilor vizează, totodată, renunțarea la "guvernanța corporativă" și revenirea la vechea formă de conducere. De asemenea, se dorește angajarea imediată a personalului necesar pe posturile vacante din operațional, respectiv factori poștali, agenți poștali, oficianți, lucrători în tranzite.

În plus, poștașii vor să primească o creștere salarială egală cu echivalentul inflației, în sumă fixă, începând cu data de 1 iunie.



"Pe 13 mai a avut o loc intalnire la Bucuresti intre liderii de sindicat si conducerea Postei Romane, insa fara niciun rezultat. Pe 16 mai va avea loc o noua intalnire si daca nici atunci nu vom obtine ce ne dorim, incepand cu 19 vom intra in greva foamei, noi, liderii de sindicat", a declarat liderul Filialei Botosani a Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (S.L.P.R), Constantin Ispir.

"Guvernul trebuie sa se implice in rezolvarea acestei probleme din Posta Romana. O societate care nu avea datorii si avea profit, in cativa ani a ajuns cu datorii. Mi se pare o absurditate. Masurile pe care le-au luat cei care conduc Posta Romana au fost doar de a reduce personalul. Atat? Inseamna ca nu-s capabili sa conduca. Acestia oameni au niste riscuri enorme. Ies cu un spray expirat in buzunar. Ce face o femeie cu un spray ? Sunt atatia tineri care nu au loc de munca si stau dupa colt", a declarat Vasile Chiru, liderul B.N.S. Botosani.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
441

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

Sâmbătă, 11 Mai 2024
159

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

Sâmbătă, 11 Mai 2024
451

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...