Portofele mai pline pentru profesorii din municipiu, până la Paşti

Portofele mai pline pentru profesorii din municipiu, până la Paşti
Primarul Ovidiu Portariuc a semnat, miercuri, dispoziţia privind plata sumelor pentru profesorii care au câştigat drepturile salariale în instanţă.

Aceşti bani vor intra în conturile a aproximativ 2.000 de angajaţi din unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani, până la  data de 27 martie.

Potrivit viceprimarului Cosmin Andrei, s-a modificat repartizarea sumelor de plată pe trimestre, astfel că fondurile ce trebuiau achitate în ultimul trimestru al anului se vor achita în primul trimestru.

“Am primit un document de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani prin care s-a modificat repartizarea pe trimestre a sumelor defalcate din TVA şi a fost suplimentată suma cu 2,9 milioane de lei şi diminuarea acestei sume cu trimestrul patru, fiind alocată în trimestrul I, astfel încât profesorii să aibă bani până de Paşti. Aceste sume reprezintă drepturi salariale aferente anului 2016, în cuantum de aproximativ 8 milioane  de lei, urmând ca a treia tranşă, de 3,7 milioane de lei, să fie plătită începând cu luna iunie, iar ultima tranşă începând cu 1 februarie 2016", a menţionat viceprimarul Cosmin Andrei.

Potrivit edilului, unităţile de învăţământ trebuie să îşi facă programare la Trezorerie astfel încât toţi profesorii să primească banii până la finele acestei luni.

 

Spune-ne opinia ta