Adolescenţi din Botoşani, captivi în lumea virtuală!

Adolescenţi din Botoşani, captivi în lumea virtuală!
Internetul atrage ca un magnet tinerii! Tot mai mulţi adolescenţi din Botoşani au ajuns să îşi petreacă o mare parte din timp în lumea virtuală, semnalul de alarmă fiind tras de medicii pediatri care spun că aceştia ajung să comunice între ei prin intermediul internetului sau al telefonului.

Astfel, adolescenţii au ajuns să integreze interacţiunile din mediul virtual în aşa măsură în viaţa lor reală încât de multe ori li se pare că nu există nicio diferenţă între internet şi ceea ce trăiesc în viaţa de zi cu zi.

Un astfel de comportament poate avea consecinţe dintre cele mai grave în viaţa de adult a acestor copii, atrag atenţia specialiştii.

“Este o comunicare exagerată pe internet. Copiii au ajuns să nu mai vorbeasă, se transformă într-un fel de pseudo-autişti. Când stau la aceeaşi masă ei comunică prin telefon. Probabil că modernismul, supertehnicizarea a venit  pe un popor nepregătit, cum se întâmplă la noi. În ziua de azi se pune la dispoziţia copilului orice mijloc de comunicare. Efectele deja se observă, nu numai asupra copiilor, ci asupra societăţii, în general. Societatea suferă teribil, se observă o lipsă de interes pentru educaţie la copii, lipsă de interes pentru şcoală, pentru muncă şi pentru valorile consacrate în timp. Este o chestiune care se corectează în foarte mulţi ani şi de vină sunt adulţii care nu prevăd astfel de aspecte", a spus medicul Aurel Tinca, coordonatorul Secţiei de Pediatrie Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta