Portariuc, despre capitala regiunii Nord-Est la Iasi: " Ar fi impotriva naturii sa stabilesti in alta parte capitala"

Portariuc, despre capitala regiunii Nord-Est la Iasi: " Ar fi impotriva naturii sa stabilesti in alta parte capitala"
Ovidiu Portariuc a participat, la Bucuresti, la o intalnire de lucru privind reforma administrativa si regionalizarea Romaniei.

"Intalnirea a fost coordonata de ministrul Dezvoltarii si au participat academicieni, istorici. La ora actuala se cauta o formula pe baza unor studii sociologice realizate, se porneste de la realitatea din teren, nu putem construi ceva artificial", a precizat Ovidiu Portariuc, presedinte executiv al PSD.

Totodata, social-democratul pledeaza pentru o capitala a regiunii Nord-Est la Iasi, in conditiile in care Suceava, in special prin vocea democrat-liberalului Gheorghe Flutur, cere o regiune administrativa Bucovina, care sa includa si Botosaniul, cu capitala la Suceava. 

"In regiunea de Nord-Est, Iasul atrage cele mai multe fluxuri de investitii si resurse umane. Ar fi impotriva naturii sa stabilesti in alta parte capitala. Nimeni nu poate contesta rolul Iasului in Moldova. Scopul principal al regionalizarii este atragerea fondurilor europene pe regiuni, din 2014, si al doilea scop este acea descentralizare reala, nu ce s-a vorbit pana acum", a completat Portariuc.

Despre sansele judetului Botosani de a castiga acest statut, social-democratii sunt mai mult decat sceptici.

"Ca sa fie capitala la Botosani trebuie ca si ceilalti din Nord-Est sa o voteze. Sigur ca eu mi-as dori ca la Botosani sa fie capitala", a spus si deputatul Mihai Balta.

Urmeaza o noua intalnire la Iasi privind acest subiect al regionalizarii, la care va participa si ministrul Liviu Dragnea.

"Noi fata de Iasi am avut niste depunctari, dar e cea mai potrivita solutie, din analizele si dezbaterile facute pana acum pe Regiunea de Nord-Est, tinand cont de puterea economica si de numarul de locuitori", a mentionat Mihai Balta.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
4

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
29

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
380

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...