Ponturi imobiliare: Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un teren

Ponturi imobiliare: Ce trebuie sa stii cand iti cumperi un teren
Daca dispui de bani, specialistii in imobiliare te sfatuiesc sa investesti in terenuri in aceasta perioada. Cu toate ca achizitia unui teren poate parea relativ mai usoara decat cea a unei case, a gasi o bucata de pamant ieftin intr-o locatie buna, nu este atat de usor. Iata de ce te sfatuiesc specialistii sa investesti in terenuri in aceasta perioada.

Specialistii in imobiliare spun ca, in urmatorii ani, preturile la terenuri vor creste semnificativ, de aceea acum este cea mai buna perioada pentru achizitii masive, potrivit How To Guides.

In plus, terenul reprezinta o investitie sigura, simpla si mult mai ieftina decat cumpararea unei case, a carui valoare creste mult mai rapid, in functie de zona.

De asemenea, terenul poate fi folosit atat pentru constructia unei case, a unui birou sau chiar a unei ferme. Vestea buna este ca terenurile pot fi cumparate la preturi accesibile, daca stii cum sa gasesti ofera castigatoare. Iata cativa pasi pentru a gasi cele mai bune oferte:

Stabileste-ti un buget

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a porni la "vanatoarea" de terenuri, este sa iti stabilesti un buget.

Gandeste-te de ce iti doresti acel teren –  pentru construirea unei case, configurarea propriei afaceri, ridicarea unei ferme, sau doar ca pe o simpla investitie.

In momentul in care iti stabilesti bugetul, nu trebuie sa iei in considerare doar costurile de achizitie ci si alte cheltuieli aferente, cum ar fi impozitele, costul de ocnstructie si comisioanele, in cazul in care il cumperi prin intermediul unui agent imobiliar.

De asemenea, trebuie sa ai in vedere faptul ca bancile nu pot oferi finantare 100% pentru cumpararea unui teren.

Apeleaza la un specialist

Odata ce ti-ai fixat bugetul, contacteaza agentii imobiliari si precizeaza-le clar cerintele tale.

Pentru rezultate mai rapide, cauta o agentie imobiliara specializata in cumpararea si vanzarea de terenuri vacante.

Asigura-te ca au inteles exact locatia dorita si bugetul si stabileste termenii contractului inainte de a bate palma.

Cauta anunturi pe internet

Anunturile de pe internet si din ziare specializate reprezinta o alta modalitate de a gasi terenuri ieftine.

Multi proprietari de terenuri apeleaza la acest mod de publicitate pentru a se intalni direct cu potentialii cumparatori si pentru a evita plata comisioanelor catre agentiile imobiliare.

Ar putea fi o optiuni benefica in cazul in care nu dispui de suficienti bani.

Participa la licitatiile Guvernului

Una din cele mai bune modalitati de a gasi terenuri ieftine este de a participa la licitatii guvernamentale. Guvernul vinde de obicei terenuri care au fost confiscate de la infractori si debitori fiscali.

Cumpara teren in localitati sub-dezvoltate

Poti gasi oferte atragatoare in zone cu populatie mica. Investigheaza zona cu atentie si verifica potentialul regiunii inainte de a investi.

Nu te "arunca" sa cumperi orice proprietate doar pentru ca este ieftina.

Asigura-te ca zona are cel putin facilitatile de baza si conditiile adecvate pentru locuit.

Investeste in terenuri din strainatate

Investitiile imobiliare in alte tari pot fi o optiune extrem de avantajoasa.

Acest lucru este valabil in cazul in care cumperi terenul pentru investitii si nu pentru construirea unei case sau infiintarea unui birou.

Nu uita!

Daca ai si cea mai mica indoiala ca esti pe cale sa intri intr-o inselatorie imobiliara, consulta un avocat si retrage-te din afacere.

Asigura-te ca terenul are un titlu clar.

Inainte de a semna orice fel de contract sau angajament, consulta un avocat specializat in vanzari si achizitii de imobiliare pentru a te convinge ca afacerea merita.


bloombiz.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
37

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...

Medic din Botoșani, despre cum putem preveni o problemă pentru a evita complicațiile grave! (Foto)

astăzi, 07:17
147

Este vorba despre amigdalita cronică cu cazeum.În primul rând, dr. Diana Anca Sauciuc, medic specialist ORL din Botoșani, explică diagnosticul de amigdalită cronică: ”Este o...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Ap. Andronic şi soţia sa, Iunia; Sf. Cuv. Nectarie şi Teofan (Dezlegare la peşte)

astăzi, 07:00
20

Sfinţii Andronic şi Iunia (sec. I) erau rude cu Sfântul Apostol Pavel şi au crezut în Hristos îna­intea Apostolului Neamurilor, precum însuşi mărturiseşte el în...