PONTUL TĂU: Cum scapi rapid de mătreaţă

PONTUL TĂU: Cum scapi rapid de mătreaţă
Cu toate ca ai incercat sampoane peste sampoane ca sa scapi de matreata niciunul nu a dat rezultate din moment ce inca te confrunti cu aceasta problema. Incearca si remediile naturale pentru ca unele sunt considerate cele mai eficiente!

Statisticile arata ca peste 70% dintre oameni se confrunta la un moment dat cu aceasta afectiune, iar pentru 10 - 20% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani matreata reprezinta o problema permanenta. Matreata este rezultatul pe care il vezi dupa eliminarea straturilor superficiale ale epidermei. Da, acei mici solzitori uscati sau mai grasi care se lipesc de firele de par.

Din ce cauze apare matreata?
-o ciuperca, numita Malassezia Furfur, principala cauza a matretii
-secretia excesiva a glandelor sebacee (scalp gras)
-mostenirea genetica
-tulburarile hormonale
-dietele stricte
-factorii metabolici
-aerul uscat si temperaturile scazute agraveaza problema.

Care sunt cele mai eficiente remedii impotriva matretii?

Iaurtul
Amesteca un ou cu a ceasca de iaurt, aplica pe par si lasa sa actioneze o jumatate de ora. Apoi clateste si spala parul cu un sampon indicat pentru matreata. Poti sa aplici acest tratament si numai cu iaurt.

Zeama de lamaie cu ulei de cocos
Amesteca zeama de la o lamaie cu putin ulei de cocos, maseaza parul, acopera-l cu un prosop, lasa sa actioneze 10-15 minute si clateste cu apa calduta.

Otetul de mere
Cred ca si bunica ta iti recomanda acest tratament. Pune un paharel de otet in apa calduta si clateste parul cu ea, dupa ce l-ai curatat in prealabil. Sau mai poti sa aplici otet inainte cu 5 minute de a te spala pe par. Repeta acest tratament macar de doua ori pe saptamana.

Infuzia de cimbru
Se fierbe un amestec de 4-5 linguri de cimbru uscat si doua cani de apa timp de 10 minute. Cand amestecul se raceste, se maseaza scalpul si se lasa timp de o ora si jumatate sa actioneze. Apoi se spala.

Gelul de aloe vera
Aplica gelul pe pielea capului inainte cu 10-15 minute de a te spala pe par. Folosit regulat, acest tratament te va ajuta sa scapi de matreata.

Daca vrei un sampon eficient, cauta-le pe cele cu ketoconazol
Cercetarile arata ca folosirea unui sampon care contin ketoconazol este cel mai eficient remediu impotriva matretii si a dermatitei seboreice. Actioneaza inca de la prima aplicare si persista in straturile epidermei timp de 7 zile. De asemenea, recidivele sunt foarte rare, nefiind necesara repetarea imediata a tratamentului cu un sampon pe baza de ketoconazol (cum ar fi Nizoral, Ketodan, Nizan Forte). Acestea trebuie folosite de 2-3 ori pe saptamana pentru scalp, cu mentinerea spumei formate pe piele timp de 5-10 minute inainte de clatire pentru a lasa ingredientele sa actioneze. Odata ce episodul acut este controlat, utilizarea samponului poate fi redusa la o data pe saptamana sau la nevoie.
 
totulpentrufemei.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
95

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
163

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
830

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...