Ponta şi Antonescu dau "mână cu mână" în februarie

Liderii PNL şi PSD au declarat la Iaşi că, prin alianţa pe care intenţionează să o formeze, vor constituirea unei forţe politice care să ofere "şansa revenirii la o ţară normală". Unirea s-ar dori concretizată, de altfel, pe 5 februarie, şi va porni, din start, pe principiul parităţii.

"Aici, în acest loc special al istoriei, trebuie să spun în numele PNL, că suntem decişi să purcedem la un act politic major, la constituirea unei forţe politice care să ofere şansa revenirii la o ţară normală. Am consultat PNL cu organizaţiile sale, cu fruntaşii săi, cu o largă majoritate ideea că PNL trebuie să facă azi acest pas s-a degajat. Mergând printre oameni, ascultând apelul aproape disperat, sunt mai convins ca oricând că e de datoria noastră să dăm răspuns întrebării Chiar nu există altă posibilitate? Există, şi trebuie s-o construim", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu, citat de RTV.

Totodată, liderul PNL avansează data de 5 februarie ca moment în care se vor da votul şi decizia asupra constituirii unei alianţe juridice, cu obiective majore pentru România în următorii ani, ale cărei obiective numără, de altfel, principiul parităţii, al unei contrucţii între două forţe politice care se tratează reciproc ca egale.

"Nu e o alianţă de conjunctură, ci una cu obiective mari, care se face pentru ca ţara asta să aibă o alternativă. Sunt obiective majore pentru ţară, pentru statul român, pentru economia româneasă", asigură liderul PNL.

La rândul său, preşedintele PSD, Victor Ponta, asigură că, prin unirea Opoziţiei se doreşte refacerea echilibrului.

"Dorim şi să le redăm oamenilor banii care le-au fost furaţi de actuala putere, să-i pedepsim pe cei care au încâlcat legea şi i-au umilit. Sunt conştient de ideile diferuite din punct de vedere ideologic, dar sunt convins că nu e vorba de o concurenţă, ci de o completare", încheie social-democratul.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecție despre independență și tărie de caracter cu micii cititori, la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani!

Friday, 25 October 2024

Coordonați de prof.Cristina Surdu, cei mici  au avut parte astăzi de o zi specială la bibliotecă. Au început un nou Club de lectură intitulat „Comoara lecturii". Pasionați ...

Social democrații botoșăneni la debut de campanie electorală pentru prezidențiale! (Foto, Video)

Friday, 25 October 2024

Alegerile prezidențiale vor avea loc în două tururi. Primul tur va fi pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 8 decembrie, momente în care românii își vor putea alege noul ...

Elevii unui liceu din județ au învățat de la comisarii Gărzii de Mediu Botoșani cum să colecteze selectiv deșeurile! (foto)

Friday, 25 October 2024

Pentru că militează ca activitatea de colectare separată să fie un obicei zilnic, abandonarea deșeurilor să nu stea în caracter, iar exemplul lor să fie multiplicat, comisarii din cadrul ...