Ponta: Inteleg decizia lui Antonescu de a candida in afara USL, nu isi asuma guvernarea

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca intelege la nivel politic decizia lui Crin Antonescu de a candida in afara USL la prezidentiale, intrucat astfel nu isi asuma responsabilitatea guvernarii, el precizand ca la nivel personal nu ar proceda similar.

Ponta a sustinut din nou ca isi doreste ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, sa vina in Guvern, aratand ca il va numi pe acesta pe orice functie solicitata, dar ca liberalul refuza.

"Eu vreau sa-l numesc si dansul nu vrea", a spus Ponta, care a aratat ca este dispus sa-l numeasca pe Iohannis inclusiv in functiile de vicepremier si ministru de Interne dupa restructurarea Guvernului.

Intrebat de ce crede ca PNL nu doreste acest lucru, Ponta a spus: "Pentru ca domnul Antonescu a decis sa candideze la prezidentiale fara a-si asuma responsabilitatea guvernarii pana atunci".

"Pot sa inteleg la nivel politic acest lucru, dar la nivel personal nu as proceda asa", a spus Ponta.

Intrebat daca PSD ia in calcul sa aiba un candidat propriu la prezidentiale, Ponta a raspuns negativ.

Intrebat daca, in conditiile ruperii USL, Cabinetul sau va beneficia de sustinerea UDMR, Ponta a spus ca nu stie acest lucru si ca nu a discutat asa ceva.

Presedintele PSD, Viorel Ponta, a declarat, joi, ca are convingerea ca liderul PNL Crin Antonescu a luat practic decizia de a candida la Presedinitie din partea opozitiei, pentru ca pana acum candidatii opozitiei au castigat de fiecare data.

"Am, ca si altii, convingerea ca domnul Antonescu a luat practic decizia de a merge singur si de a fi un candidat din opozitiei, pentru ca pana aum candidatii la Prezidentiale care au candidat din opozitie au castigat", a spus Ponta, dupa ce a participat la reuniunea informala a PSD de la hotel Rin.

Ponta le-a spus social-democratiilor ca "in mare, Crin Antonescu si-a facut niste calcule si va candida la Presedintie din partea opozitiei", au mai declarat sursele.

"Lucrurile stau asa, si acum sa vedem ce facem", le-a mai spus Ponta social-democratilor.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Concluzia lui Liviu Ciobotariu, după Dinamo - FC Botoșani 2-2!

astăzi, 08:18

Pentru „Câinii Roșii” au marcat Astrit Selmani (minutul 28) și Dennis Politic (minutul 71), în timp ce pentru moldoveni au înscris Lorand Fulop (minutul 77) și Eduard ...

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...