Pompierul maratonist se pregătește să cucerească un nou deșert. Are nevoie de ajutorul semenilor!

Plutonierul major Iulian Rotariu, pompierul botoşănean care în 2016 a alergat 500 de kilometri în deşerturile Gobi şi Atacama și 420 de kilometri, de la Sofia la București, se pregăteşte de o nouă provocare.

Subofițerul a început demersurile pentru a participa la ultramaratonul ”Sahara Race”, care se va desfășura în deșertul Namibiei din Africa de Sud, în perioada 30 aprilie – 07 mai a.c.

La fel ca și celelalte două ultramaratoane la care a participat anul trecut, respectiv ”Gobi March” (China, în iunie 2016) şi ”Atacama Crossing” (Chile, în octombrie 2016) și unde s-a clasat pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general la ”Gobi March”, respectiv locul VI la general, la cursa din deşertul chilian,  ”Sahara Race” se clasează în primele zece curse din lume ca dificultate.

Cursa “Sahara Race 2017” se va desfăşura în cel mai vechi deșert din lume, cel din Namibia, unde sunt cele mai mari dune de nisip, unele având o înălțime de peste 320 de metri.

Şi de această dată, Iulian Rotariu va alerga în spirit caritabil, 250 de kilometri în șapte zile, pentru a face cunoscută şi a sprijini „Asociaţia Părinţilor Copiilor cu Autism din Botoşani”, succesul lui însemnând un pas spre integrarea acestor copilaşi.  Zilnic va alerga câte un maraton, aproximativ 43 de km, iar în a 5 –a zi va alerga  cca. 80 km.

"Ultramaratonul la care îmi doresc să participat va însuma ca număr de kilometri 250, voi duce în spate tot ce ține de mâncare, cazare pentru opt zile prin deșert, șapte zile de alergare. Voi alerga în deșertul Namibiei, cel mai vechi deșert de pe pământ, cu cele mai mari dune de nisip, ajungând la 320-330 de metri. Zona va fi aridă în primele trei zile, se va alerga pe malul Oceanului, umiditatea va fi foarte mare, temperaturi peste 40 de grade, noaptea în jur de 0 grade, în jur de 200 de competitori din peste 40 de țări. Sunt motivat pentru faptul că nu alerg degeaba, fac cunoscută cauza copiilor cu autism, că alerg pentru țara mea, pentru orașul meu, pentru IGSU. Cei din organizația celor patru deșerturi știu că la Botoșani este un pompier care aleargă pentru că în pieptul lui bate inima tuturor românilor", a spus plt. maj. Iulian Rotariu.

Pentru a putea ajunge la start, subofiţerul are nevoie de susţinerea semenilor,  costurile fiind destul de ridicate pentru posibilităţile lui materiale.

Pentru a se putea înscrie şi a avea asigurate toate cele necesare, campionul nostru are nevoie, însă, de un buget minim în valoare de 8.000 de euro.

"Lansăm un apel pentru a veni în sprijinul lui. Deja avem un aport foarte mare și susținut din partea IGSU, dar mai sunt necesare câteva sume de bani pentru a putea ca această activitate să se desfășoare în condiții de siguranță pentru Iulian", a declarat col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani. Până acum s-au strâns în jur de 5.500 de euro.

Pompierul maratonist Iulian Rotariu a deschis două conturi, la Banca Transilvania, în care să se poată face donaţiile pentru a-l sprijini să participe la ultramaratonul „Sahara Race”, acestea fiind: RO30BTRLEURCRT0357479301 – pentru euro şi RO80BTRLRONCRT0357479301 – pentru lei.

Și prefectul Dan Nechifor a făcut, vineri, un apel, în cadrul Colegiului Prefectural către directorii de deconcentrate să îl sprijine financiar pe Iulian Rotariu pentru a participa la această nouă competiție din deșert.

 

 

Spune-ne opinia ta