Pompierii botosaneni au evitat un incendiu de proportii la Spitalul Podriga!

Pompierii botosaneni au evitat un incendiu de proportii la Spitalul Podriga!
Seria evenimentelor cu foc generate de nerespectarea regulilor si masurilor de prevenire si stingere a incendiilor la folosirea cosurilor de fum continua.

In ziua de 18 februarie 2009, pe teritoriul judetului Botosani, o locuinta si o institutie publica au fost la un pas sa arda din cauza ca nu au curatat cosul de fum de funingine, informeaza Plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani.

Interventia prompta a pompierilor a facut ca incendiile sa fie stinse inainte ca acestea sa produca pagube materiale.

Era ora 19.17 cand Cornel I., din municipiul Dorohoi, a solicitat sprijinul pompierilor dupa ce a observat ca funinginea din cosul de fum s-a aprins.

Proprietarul era speriat ca flacarile i-ar putea mistui agoniseala de-o viata. Un echipaj apartinand Detasamentului de Pompieri Dorohoi s-a deplasat in cel mai scurt timp la locul indicat si a reusit sa stinga incendiul in mai putin de 10 minute. In urma interventiei, pompierii au salvat bunuri materiale in valoare de 25.000 de lei.

In aceeasi zi, o ora mai tarziu, unul dintre cosurile de fum ale Spitalului Podriga, din comuna Draguseni, a luat foc. Ingrijorati de urmarile pe care le-ar putea avea producerea acestui eveniment, salariatii unitatii sanitare au solicitat sprijinul pompierilor.

Sesizati despre producerea evenimentului, pompierii din cadrul Garzii de Interventie Saveni s-au deplasat cu o autospeciala cu apa si spuma la locul indicat.

Lupta cu flacarile a durat mai putin de 10 minute, fiind salvate bunuri materiale in valoare de 500.000 de lei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
354

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
375

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
230

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...