Pompierii au aplicat peste 80 de sanctiuni bisericilor si manastirilor din judet!
BOTOSANI

Pompierii au aplicat peste 80 de sanctiuni bisericilor si manastirilor din judet!

   Arhiva

Timp de trei săptămâni, personalul Inspecţiei de Prevenire a trecut pragul bisericilor şi mănăstirilor.

Pompierii au verificat respectarea condiţiilor de securitate la incendiu şi/sau protecţie civilă, dotarea cu mijloace de primă intervenţie pentru stingerea incendiilor (stingătoare, accesorii la panourile de incendiu) şi starea acestora, existenţa şi starea/practicabilitatea căilor de acces şi evacuare (interioare şi exterioare), existenţa rezervoarelor de apă pentru incendiu şi posibilităţile practice de folosire ale acestora, dar şi modul de amenajare a spaţiilor şi locurilor pentru arderea lumânărilor pe timpul slujbelor religioase.

Verificate au fost şi sistemele de încălzire locală şi instalaţiile electrice în vederea prevenirii izbucnirii unor eventuale incendii. Totodată, preoţii şi personalul neclerical au fost instruiţi cum să prevină situaţiile de urgenţă, dar şi cum să acţioneze în cazul producerii acestora.

Inspectorii de prevenire au verificat peste 100 de lăcaşe de cult, fiind constatate abateri de la legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă respectiv, neverificarea periodică a stingătoarelor din dotare prin firme specializate la expirarea perioadei de garanţie sau a instalaţiilor paratrăsnet, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, dotarea incompletă a panourilor de incendiu cu accesoriile p.s.i specifice (găleţi, lopeţi, târnacoape, căngi), neîntocmirea şi neafişarea planului de evacuare în caz de incendiu, neignifugarea elementelor de construcţie din material lemnos din componenţa clădirilor.

Pentru încălcările grave ale legislaţiei în domeniu au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale dintre care 15 amenzi în cuantum de 7500 lei.

În noaptea de Înviere, pompierii botoşăneni vor executa, la lăcaşele de cult, acţiuni de supraveghere a respectării măsurilor de prevenire a incendiilor, în special de către credincioşi, dar şi de asigurare a intervenţiei operative în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1179

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
326

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
306

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...