Nu IGNORA sfaturile pompierilor, pentru o slujbă de ÎNVIERE fără incendii!
ATENTIE!

Nu IGNORA sfaturile pompierilor, pentru o slujbă de ÎNVIERE fără incendii!
Sărbătoarea Învierii Domnului aduce în biserici un număr foarte mare de enoriaşi, motiv pentru care pompierii recomandă preoţilor să asigure şi să vegheze la respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Astfel, accesul în lăcaşele de cult se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite şi pentru a asigura evacuarea credincioşilor în condiţii optime. De asemenea, pe durata serviciului religios, uşile se vor menţine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare.

Lumânările aprinse vor fi supravegheate şi ţinute la distanţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă. La întoarcerea de la biserică acasă, credincioşii nu vor lăsa lumânările şi candelele aprinse în apropierea obiectelor sau materialelor combustibile, iar înainte de culcare le vor stinge.

Gospodinele vor supraveghea mijloacele de preparare a hranei atât timp cât ele vor fi în funcţiune. O atenţie deosebită trebuie acordată supravegherii copiilor, acasă şi la biserică.

Toate aceste recomandări le-au fost transmise preoţilor şi pe timpul controalelor preventive desfăşurate de inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga la lăcaşele de cult cu risc ridicat de incendiu din judeţ, dar şi de către pompierii voluntari din comune.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
52

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
67

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
140

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...