Astfel, accesul în lăcaÅŸele de cult se va face cu respectarea capacităţii de ocupare a acestora, în scopul evitării producerii unor evenimente nedorite ÅŸi pentru a asigura evacuarea credincioÅŸilor în condiÅ£ii optime. De asemenea, pe durata serviciului religios, uÅŸile se vor menÅ£ine în permanenţă deschise, cu sisteme sigure de blocare.
Lumânările aprinse vor fi supravegheate ÅŸi Å£inute la distanţă de persoanele din jur, mobilier, decoruri sau alte materiale inflamabile. Acestea vor fi puse doar în suporturile din tăvile metalice umplute cu nisip sau apă. La întoarcerea de la biserică acasă, credincioÅŸii nu vor lăsa lumânările ÅŸi candelele aprinse în apropierea obiectelor sau materialelor combustibile, iar înainte de culcare le vor stinge.
Gospodinele vor supraveghea mijloacele de preparare a hranei atât timp cât ele vor fi în funcÅ£iune. O atenÅ£ie deosebită trebuie acordată supravegherii copiilor, acasă ÅŸi la biserică.
Toate aceste recomandări le-au fost transmise preoţilor şi pe timpul controalelor preventive desfăşurate de inspectorii de prevenire ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă
Nicolae Iorgala lăcaşele de cult cu risc ridicat de incendiu din judeţ, dar şi de către pompierii voluntari din comune.
(Comunicat de presa)