Pompieri pentru o zi!

Pompieri pentru o zi!


arhiva

Şcolarii şi preşcolarii din oraşul Ştefăneşti şi comunele Durneşti, Dobârceni, Ripiceni, Santa Mare, Călăraşi, Răuseni şi Româneşti vor petrece, în perioada 16 – 26 aprilie, câte o zi în Garda de Intervenţie Ştefăneşti şi Centrul Judeţean de Informare şi Pregătirea Populaţiei Ştefăneşti. 

Activitatea se va derula în baza protocolului privind pregătirea în domeniul protecţiei civile a copiilor, elevilor şi studenţilor din învăţământul preuniversitar şi superior, încheiat între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi a Planului de pregătire a populaţiei în domeniul situaţiilor de urgenţă pentru anul 2010, aprobat prin Ordinul Prefectului Judeţului Botoşani.

Specialiştii din cadrul Compartimentului de Pregătirea Populaţiei îi vor învăţa pe copii cum să prevină sau cum să se comporte în caz de incendiu sau cutremur, prezentându-le totodată filme cu tematică de prevenire şi materiale de informare preventivă din campania derulată la nivel naţional "O casă sigură – o viaţă în plus: Mod de comportare în caz de cutremur".

Totodată, acestora li se vor prezenta regulamentele de desfăşurare a concursurilor "Prietenii pompierilor" şi "Cu viaţa mea apăr viaţa".
 
Pregătirea practică a elevilor care vor participa la cele două competiţii se va desfăşura în curtea Gărzii de Intervenţie Ştefăneşti, unde copiii îşi vor putea încerca abilităţile, utilizând o parte dintre accesoriile pompierilor.

"Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani acordă o importanţă deosebită pregătirii elevilor în domeniul situaţiilor de urgenţă, activitatea fiind apreciată ca una dintre cele mai eficiente forme prin care informaţiile ajung în familii", a declarat colonel Radu Anton, inspector şef al ISU Botoşani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
82

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
23

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
81

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...